Maribor hita ka LŠ, haos u Brižu

Dva najzanimljivija meča trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona su u sredu odigrali Ajaks i Nica i Briž i Bašakšehir.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.07.2017.

23:55

Maribor hita ka LŠ, haos u Brižu
YTSS

Nica i Ajaks su remizirali 1:1, u meču u kome je Mario Baloteli doveo Nicu u vođstvo u 32. minutu. Svega pet minuta u nastavku je bilo potrebno Holanđanima da uzvrate preko Van De Beka koji je Ajaksu doneo egal.

"Blickrig" Klub Briža u uvodnih 16 minuta prvog poluvremena nagovestio je da bi to mogao da bude potop za Istanbul.

Mosoro i Elija za pola sata u nastavku preokreću rezultat, a Briž se našao u nebranom grožđu. Srećom po njih, Belgijanci su drugim golom Densvila uspeli da iščupaju bod timu iz Istanbula za 3:3.

Podmlađena ekipa Maribora savladala je islandski Hafnarfjordur u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona sa 1:0.

Tim slovenačkog stručnjaka Darka Milaniča je bio konkretniji i to se isplatilo. U 43. minutu Marvan Kaba je šutirao i umalo savladao golmana islandske ekipe, ali je ostalo 0:0.

Slovenci su do važne prednosti kod kuće došli u 54. minutu preko Markosa Tavaresa, nakon čega su preuzeli inicijativu i zapretili još nekoliko puta, ali je rezultat ostao nepromenjen, 1:0. Astana je pobedila poljsku Legiju sa 3:1. Vodila je Astana našeg Đorđa Despotovića golovima Kabanange i Maevskog sve do 71. minuta sa 2:0. Sadiku je tada Poljacima ulio nadu koju je u nadoknadi vremena ugasio Tvumasi trećim golom za Kazahstance.

Škotski Seltik je oslabljen za Leja Grifita i Musu Dembelea odigrao svoj meč protiv norveškog Rozenborga s nadom da bi mogao do povoljnog rezultata.

Pretili su Stjuart Armstrong i Džejms Forest za Seltik, a na drugoj strani je iz slobodnog udarca to učinio Vegar Egen Hedenstad, ali su mreže do kraja utakmice mirovale, pa dve ekipe sa 0:0 čekaju revanš sledeće srede u Trondhajmu.

Zvezdin "dželat" od prošle godine bugarski Ludogorec izgubio je sa 0:2 od izraelske ekipe Hapoel Ber Ševa, pa revanš u Razgradu čeka sa rezultatskim deficitom.

Dinamo Kijev i Jang Bojs su odigrali 3:1, pa su Jang Bojsi u teškoj situaciji pred revanš, dok je u nešto boljoj kiparski APOEL koji je sa 0:1 izgubio od rumunskog Vitorula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: