Veliki preokret Mege protiv Olimpije!

Košarkaši Mega Leksa savladali su Olimpiju posle velikog preokreta rezultatom 86:85 u prvom kolu ABA lige.

Izvor: ÐN

Četvrtak, 29.09.2016.

23:00

Veliki preokret Mege protiv Olimpije!
Photo: Mega Leks/Ivica Veselinov

Mega je u Sremskoj Mitrovici uspela da nadoknadi dvocifreni zaostatak u drugom poluvremenu i u dramatičnom finišu preživi za trijumf na otvaranju nove sezone.

Domaćin je u bolje otvorio meč i imao prednost do sredine prve četvrtine, kada je Olimpija odgovorila i serijom poena stigla do +7 posle prvih deset minuta.

Nastavili su Slovenci da podižu razliku, često imali otvorene trojke, pa su došli i do 13 poena prednosti. Međutim, izabranici Dejana Milojevića su odlično startovali u drugom poluvremenu, velikom serijom istopili 14 razlike i potpuno se vratili u meč.

Sredinom poslednje četvrtine gosti su imali još jedan talas u tokom kojeg su otišli na +10, kada je usledio novi povratak i pobeda u završnici. Mega je imala sreće što je Džeferson preterivao sa šutevima za tri poena, pa je do prvih bodova stigla 20 sekundi pre kraja.

Odlučujuće poene postigao je Alfa Kaba, i to sa linije slobodnih bacanja, da bi Blaž Mesiček iz teške pozicije promašio šut za trijumf Ljubljančana. Francuski centar odigrao je odličan meč sa 17 poena i 7 skokova, ali je ponovo bio Rade Zagorac koji je upisao sjajan dabl-dabl (18 poena, 13 uhvaćenih lopti i 4 asistencije). Odličan je bio Ognjen Jaramaz sa istim brojem poena kao Zagorac i 4 uspešna dodavanja.

Kod gostiju je spomenuti Džeferson ubacio 21 poena, ali uz veoma loš šut iz igre (1-3 za dva, 4-9 za tri), a najbolje su ga pratili Janković sa 14, odnosno Mešiček sa 12 poena.

U prvom meču nove sezone ABA lige Budućnost je u derbiju savladala Cedevitu u Zagrebu sa 80:70.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: