UEFA: Srpskim klubovima po 31.140€

Fudbalski klubovi Partizan, Crvena zvezda, Vojvodina i Jagodina dobiće po 31.140 evra od Evropske fudbalske unije.

Izvor: JT

Ponedeljak, 22.09.2014.

20:20

Default images

Vladajuće telo evropskog fudbala još ranije je najavilo da će novčane kazne dobijene od klubova koji su prekršili pravila finansijskog fer-pleja rasporediti klubovima koji su prošle godine učestvovali pod njegovim okriljem.

Po toj raspodeli, svi srpski klubovi dobiće istu sumu, pošto su svi eliminisani u kvalifikacijama.

Devet klubova kažnjeno je zbog kršenja finansijskog fer-pleja, a među njima su i Mančester Siti, Pari Sen Žermen i Zenit iz Sankt Peterburga.

Cela suma biće podeljena ostalim klubovima koji su učestvovali u klupskim takmičenjima UEFA, pošto je na te klubove uticalo nepoštovanje pravila finansijskog fer-pleja”, stoji u saopštenju UEFA.

Asocijacija evropskih klubova pozdravila je potez UEFA, koji je upravo ona i predložio.

Ovakav koncept distribucije sredstava predstavlja odličan znak solidarnosti između velikih i malih klubova”, rekao je prvi čovek Asocijacije Karl-Hajnc Rumenige.

Preko 24 miliona evra od kazni za kršenje finansijskog fer-pleja će biti podeljeno klubovima koji su učestvovali u takmičenjima pod okriljem UEFA. 73 učesnika grupnih faza Lige šampiona i Lige Evrope dobiće 80 odsto novca, pa će tako svaki klub dobiti po 264.482 evra.

Preostalih 20 odsto podeliće 155 klubova koji su eliminisani tokom kvalifikacija, a među njima su i četiri srpska predstavnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: