Van Gal: Nasledio sam slomljen tim

Menadžer Mančester Junajteda Luj van Gal izjavio je da je nasledio neuravnotežen i slomljen tim od prethodnika Dejvida Mojsa.

Izvor: JT

Utorak, 29.07.2014.

09:36

Default images

Van Gal je takođe negirao navode da je bilo lakše naslediti Mojsa na klupi ’crvenih đavola’ , nego Aleksa Fergusona, koji je osvojio 13 titula za 26 godina na „Old Trafordu“. Razlog za to holandski stručnjak vidi u tome što je Ferguson ostavio Mojsu pobednički tim.

Ne, ne slažem se da bi bilo lakše naslediti Fergusona. U Barselonu sam došao umesto Bobija Robsona i to pošto je osvojio tri titule i nije bilo nikakvih problema. Kada imate uspeha, imate i dobar tim, a sada imam slomljen tim. Kada pogledate tim, postoji kvalitet. Tu su Runi, Van Persi, Ernandes, Velbek, ali i Huan Mata, Felaini i Erera. Veliki broj igrača može da igra na istoj poziciji, ne postoji balans. Teže je naslediti tim u teškoj situaciji, nego u fantastičnoj“, naglasio je Van Gal.

Van Gal je naglasio da planira da dovede još barem dvojicu igrača u naredne tri nedelje. Junajted je poslednjih nedelja izrazio zainteresovanost za Tomasa Vermalena i Matsa Humelsa, a meta su i Kevin Strotman i Anhel di Marija.

Ne kupujem igrače samo da bih kupovao, već da bih imao bolji izbor igrača. Ne znam da li ćemo igrati 5-3-2 ili 4-3-3, potrebni su mi specijalisti na krilu i napadači, i zato ćemo tražiti takve igrače“, istakao je Van Gal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: