Šumaher: Možda ostanem i posle 2012

Sedmostruki šampion Mihael Šumaher, koji se ove sezone posle tri godine vraća u Formulu 1, izjavio je da bi u šampionatu mogao da ostane i po isteku ugovora.

Izvor: B92, Reuters

Sreda, 27.01.2010.

18:24

Default images

Nemac je krajem prošle godine potpisao jednogodišnji ugovor sa Mercedesom, koji je potom produžen do kraja 2012. godine. „Dobra stvar je da Mercedes veruje u mene i da mi daje tri godine da uspem u onome što smo zamislili. Ali, to ne znači da će se saradnja posle toga i završiti“, istakao je Šumaher.

Šumaher, koji je osvojio dve titule kao vozač Benetona, i pet u bolidu Ferarija, je naglasio da se njegova želja za povratkom ne temelji samo na tome da na momenat ponovo bude na vrhu.
©Mercedes
O svemu sam pažljivo razmišljao. Da li samo spontano želim da sada budem na vrhu ili je ovo nešto dugoročno. Ovo sam želeo već dugo i mogu sebe da zamislim da radim ovo još sigurno nekoliko godina“, rekao je Šumaher.

Novi vozač Mercedesa, u kojem je i započeo karijeru u auto-moto sportu, ali nikada nije vozio za nemačkog giganta u Formuli 1, se povukao iz šampionata 2006. godine kada je drugu sezonu zaredom ostao bez titule, koja je oba puta otišla u ruke Fernanda Alonsa.

U sezoni, koja počinje 14. marta trkom za Veliku nagradu Bahreina, Šumaher će se na stazi boriti sa 25 vozača, među kojima će biti i trojica šampiona – Fernando Alonso u Ferariju, i dvojica vozača Meklarena Dženson Baton i Luis Hamilton.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

15 h

Podeli: