Poraz Partizana u Atini

Košarkaši Partizana izgubili su u Atini od Panioniosa 72:67, u četvrtom kolu D grupe u Evroligi.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.11.2008.

21:41

Default images

Ekipa Duška Vujoševića bila je u minisu tokom celog meča, ali je u samom finišu, slično kao i u Istanbulu, propustila priliku da pobedi. Mileno Tepić bio je najbolji u ekipi "crno-belih" sa 19 poena 4-5 trojke). Aleksandar Rašić postigao je 12, a Uroš Tripković 11 poena.

U timu Aleksandra Trifunovića Eron Majls je bio najefikasniji sa 18 poena. Reprezentativac Srbije Branko Cvetković ubacio je 14, Loni Bakster 12, a Joanis Kalampokis 11 poena. Partizan i Panionios su sada poravnati na tabeli D grupe sa po dve pobede i poraza.

Tim Aleksandra Trifunovića uspeo je da parira Partizanu u skoku većim delom meča (32-27 u korist Partizana), i to je, uz loš šut za dva "crno-belih" (47%), jedan od glavnih razloga poraza srpskog šampiona.

Prvih pet minuta duela proteklo je u egal utakmici, a onda je Panionios pojačao i došao do devet poena prednosti na prvom dvominutnom odmoru (19:10).

Partizan krajem prve i početkom druge četvrtine nije imao nijednog raspoloženog igrača u napadu, i eplog je bilo 16 razlike za domaćina u 13. minutu (29:13). Ipak, tada višestruki šampion Srbije podiže nivo igre. Razigrali su se Rašić, Tepić i Veličković, i Partizan je uzvratio istom merom za 29:29. U sjajnoj seriji "crno-belih" Rašić i Tepić postigli su po dve trojke.
Nakon stizanja prednosti protivnika Partizan je stao. Grci su to iskoristili i sa sedam uzastopnih poena vodili su pet razlike na poluvremenu (40:35).

Panionios je drugo poluvreme otvorio odlično, i za tri minuta je napravio seriju 11-2 za novu dvocifrenu prednost (51:37). "Crno-beli" na to odgovaraju trojkama Tepića i Tripkovića, ali Grcu su ipak dobrom odbranom, i pre svega dobrim građenjem lopte posle šuta Partizana, nakon 30 minuta vodili 56:47.

U poslednjih deset minuta Partizan je kao i u Istanblu u prvom kolu odigrao najbolje, ali to je ipak bilo nedovoljno za potpuni preokret. Pet minuta pre kraja Tripković je pogodio trojku, a dva minuta kasnije trojkom Veličkovića Partizan je prišao na samo četiri poena zaostatka – 64:59. 30 sekindi kasnije istom merom uzvartio je Kalabokis, ali ni to nije bio kraj, pošto je Tepić vratio trojku već u sledećem napadu za 67:62.

Partizan je u tom periodu igrao odlično na oba kraja parketa, i 90 sekundi pre poslednjeg sudijskog zvižduka Trpković je odlično istrčao iz bloka i pogodio novu trojku (68:66). U narednom napadu domaćina Vraneš je sjajno izblokirao Cvetkovića, i Partizan je imao napad. Ipak, "crno-beli" su propustili tu priliku, a meč je rešio Bakster skokom u napadu i poenima za 70:66 na 20 sekundi pre kraja.

U poslednjim trenucima meča Veličković je pogodio trojku za 72:70, ali se još uvek ne zna da li je taj koš priznat.

Naredni meč u Evroligi Partizan igra za dve nedelje kada u Pionir dolazi strašni CSKA:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

126 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: