"Orlovi" ove nedelje uspešniji

Reprezentativci Srbije u fudbalu koji igraju širom Evrope ove nedelje imali su više uspeha u odnosu na prethodnu kada većina njih nije igrala za svoje klubove.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.10.2008.

16:45

Default images

Među najuspešnijima sa Antićevog spiska bili su Danko Lazović i Milan Jovanović. Lazović je postigao dva gola u pobedi PSV-a, a Jovanović je u četvrtak pogotkom iz penala obezbedio plasman Standarda u Ligu Kupa UEFA. Strelac je bio i Zdravko Kuzmanović, dok je Branislav Ivanović odigrao svojih prvih 90 minuta u Premijer ligi.

Danko Lazović je bio najuspešniji od srpskih reprezentativaca proteklog vikenda. Njegov PSV savladao je De Grafšap sa 3:0, a Lazović je bio strelac prva dva pogotka. Naš reprezentativac je napustio igru u 76. minutu ispraćen aplauzima.

Milan Jovanović, koji je naknadno pozvan u reprezentaciju umesto povređenog Stefana Babovića, u četvrtak je golom iz penala u 79. minutu doneo pobedu Standardu nad Evertonom i plasman u Ligu Kupa UEFA. Za vikend njegova ekipa je poražena od Serkl Briža sa 4:1 u gostima, a Jovanović ovaj put nije uspeo da se upiše u strelce.

Prvi golman reprezentacije Vladimir Stojković opet nije bio ni u protokolu za derbi meč portugalskog prvenstva između Sportinga i Porta koji su gosti dobili sa 2:1.

Drugi golman Vladimir Dišljenković sačuvao je svoju mrežu u pobedi Metalurga nad Iličivecom od 2:0.

Uspešan je bio i debitant u reprezentaciji Miloš Ninković čiji je Dinamo Kijev lako savladao Harkov u gostima sa 4:0, a naš igrač bio je asistent prilikom prvog gola. Ninković je prethodno nastupio za Dinamo i u Ligi šampiona, na gostovanju Fenerbahčeu u meču koji je završen bez golova. Naš reprezentativac bio je jedan od bolje ocenjenih igrača Dinama na toj utakmici.

CSKA iz Moskve je savladao Himki u gostima sa 2:1, a Miloš Krasić je izašao iz igre pet minuta pre kraja. Naš reprezentativac je prethodno odigrao prvo poluvreme revanš meča prvog kola Kupa UEFA između CSKA i Slavena.
Branislav Ivanović je prvi put odigrao celu utakmicu u Premijer ligi, a njegov Čelsi je savladao Aston Vilu sa 2:0. Nemanja Vidić je standardno odigrao svih 90 minuta za Mančester junajted u pobedi nad Blekburnom u gostima od 2:0.

U Nemačkoj naši reprezentativci nisu bili previše zapaženi. Herta je ostvarila pobedu od 1:0 nad Leverkuzenom u gostima, a Marko Pantelić je izašao iz igre osam minuta pre kraja. Gojko Kačar se na ovoj utakmici nije nalazio ni na klupi za rezerve. Herta je obezbedila učešće u Ligi Kupa UEFA, a u revanš meču sa Sent Patrikom, koji je završen bez golova, nijedan od dvojice naših reprezentativaca nije igrao.

Šalke je odigrao 2:2 sa Volfsburgom, a Mladen Krstajić je proveo svih 90 minuta u igri, uz dobijeni žuti karton. Borusija je remizirala 1:1 sa Hanoverom u Dortmundu, a Antonio Rukavina bio je na klupi za rezerve.

Naši ’Španci’, Ivica Dragutinović i Nikola Žigić ove nedelje nisu igrali za Sevilju i Valensiju. Dragutinović je meč Sevilja – Atletik Bilbao (4:0) gledao sa klupe, dok za Žigića nije bilo mesta ni među rezervama u pobedi Valensije u Valjadolidu od 1:0.
Zdravko Kuzmanović imao je odličan nastup za Fiorentinu koja je savladala Kjevo u gostima. ’Viola’ je pobedila sa 2:0, a Kuzmanović je bio strelac prvog gola. Srpski reprezentativac napustio je igru dva minuta pre kraja. Kuzmanović je igrao i poslednjih 15 minuta meča Fiorentina – Steaua u Ligi šampiona koji je završen bez golova.

Đenova je savladala Napoli sa 3:2, a Boško Janković je ušao u igru u 75. minutu kada je utakmica rezultatski bila već rešena. Dejan Stanković je takođe u igri bio poslednjih 15 minuta u meču između Intera i Bolonje, koji je završen pobedom Intera od 2:1.

Reprezentativci Srbije okupili su se u ponedeljak u sportskom centru „Kovilovo“, a prvi meč našu selekciju očekuje 11. oktobra sa Litvanijom u Beogradu. Drugi meč Srbija igra sa Austrijom u gostima četiri dana kasnije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: