Terzić: "Zaslužili smo polufinale"

Izvor: A G

Četvrtak, 27.09.2007.

22:25

Default images

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić ocenio je da je njegov tim zaslužio plasman u polufinale Evropskog prvenstva u Belgiji i Luksemburgu i da će sigurno pronaći motiv za duel sa Poljskom u subotu u Luksemburgu.

"Devojke su odnosom i igrom na ovom šamiponatu zaslužile polufinale. Bilo bi tužno da smo ispali iz borbe za medalju samo s tim jednim porazom od Poljske, s obzirom da se onaj poraz od Slovačke u drugom krugu nije računao. Ovako mislim da je zaista pravično i da su dve najbolje ekipe iz ove grupe prošle u polufinale", kazao je Terzić.

On je ocenio da će u polufinalu Srbiji sigurno, sa jedne strane, biti teže, a sa druge ipak i malo lakše.

"Sada će sigurno biti puno teže, ostali su samo oni najjači, biće teško odigrati i dobiti utakmice za medalje. S druge strane, mnogo će nam biti lakše, jer više nema presije, igramo protiv najjačih protivnika i možemo da damo sve od sebe. Najvažnije je da su devojke zdrave, da nemamo problema te vrste. Verujem da će sve pružiti svoj maksimum u polufinalu i u utakmici poslednjeg dana", kazao je Terzić.

Prema njegovoj oceni, dvostruki prvak Evrope je najteži mogući protivnik u polufinalu.

"Dobili smo najtežeg protivnika u polufinalu. U ovih poslednjih nekoliko utakmica igrale su fantastično, vidi se da su u vrlo dobroj formi i teško ih je poremetiti u njihovoj igri. Medjutim, polufinalne utakmice su specifične, ne dobija uvek najbolji. Nadam se da ćemo imati svoju šansu, ako odigramo mnogo hrabrije i angažovanije nego pre nekoliko dana kada smo izgubili sa 3:0", dodao je selektor Srbije.

On je istakao da je na strani Srbije to što bi njegov tim trebalo da bude mnogo opušteniji od Poljskog.

"Možemo da im pariramo raznovrsnom igrom, a ako u toj situacji budemo uspeli da držimo egal rezultat za završnice setova, imaćemo i neku svoju šansu", zaključio je Zoran Terzić.

Srbija polufinalni meč sa Poljskom igra u subotu od 19.30 u Luksemburgu, gde će se sutra preseliti iz belgijskog Haselta. Finale i meč za treće mesto igraće se u nedelju

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

15 h

Podeli: