"Neka povede Lebron družinu, ako nama dođe Jokić..." VIDEO

Srpski košarkaš Ognjen Dobrić željno iščekuje veliku košarkašku smotru naredne godine i nada se da će uz nacionalni tim biti i Nikola Jokić.

Izvor:

Utorak, 05.12.2023.

09:08

EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Član Virtusa je u Bolonji ugostio ekipu emisije "Na ivici terena" sa kojom je razgovarao o brojnim temama, a među njima i o predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu.

"Jedva čekam, nadam se da ću biti u ekipi. To se nikada ne zna, videćemo. Ima tu mnogo faktora: da li će zdravlje da me posluži pre svega. Nadam se da ću biti u dobroj formi, da trener u meni vidi opciju za taj tim. Tako da, nadam se da ćemo otići tamo u najjačem mogućem sastavu i pokazati se u najboljem mogućem svetlu. Kao što smo bili i na Svetskom prvenstvu, možda i korak više. Olimpijske igre su možda i lakše od Svetskog i Evropskog prvenstva. Samo 12 reprezentacija učestvuje, manje utakmica. Nadam se da ćemo stvarno dobro izgledati tamo. To je najbitnije. I nadam se da će se odazvati svi", rekao je Dobrić.

Govorio je i o potencijalnom okršaju protiv NBA zvezda, pre svega u timu Sjedinjenih Američkih Država.

"Voleo bih protiv svih, da vidim da li je stvarno tolika razlika između nas u Evroligi i njjih tamo. Pretpostavljam da jeste, ali ne plašim se nikog. Stvarno bih voleo da dođemo na megdan njima", kaže Dobrić i odgovara na konstataciju da bi Lebron Džejms mogao da povede svoju družinu:

"Neka povede, pa šta ima veze, ako dođe nama Jokić, ja se ne plašim."

"Ne bih rekao da je došlo do zasićenja. Crvena zvezda je za mene neki dečački san i ispunjenje tog sna. Ne mogu da se zasitim Crvene zvezde. Želeo sam nešto novo, ukazala se ta prilika i odlučio sam da je iskoristim", objasnio je Dobrić.

Da li i u Bolonji ima pritiske kao u Beogradu.

"Ima pritiska, normalno je kad se uloži toliko novca. Kad je klub na tolikomDrugačiji je pritisak jer ja ovde niti razumem jezik niti sam domaći igrač. Ne čitam novine, ni komentare. Pritisak možda jer sam stranac i treba da pravim razliku ne osećam", zaključio je Dobrić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: