Niko kao Novak Đoković: Nadal i Federer su iza njega

Statistički podaci poredili su trojicu najboljih tenisera Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

Izvor: SN

Ponedeljak, 06.02.2023.

10:00

Niko kao Novak Đoković: Nadal i Federer su iza njega
Foto: Profimedia

Obuhvaćeno je 30 statističkih kategorija u ovom istraživanju koje najviše na ruku ide srpskom teniseru, Novaku Đokoviću.

Od ukupno 30 kategorija, on je lider u čak 26, dok je sa Nadalom izjednačen po broju Grend slem titula, drugi je po broju ukupno osvojenih poena na ATP listi od 2008. godine i po broju uzastopnih nedelja na broju jedan.

Iza Nadala i Federera je samo po pitanju učinka na Olimpijskim igrama gde Nadal ima zlatnu medalju, Federer srebrnu, a Đokovićev najveći uspeh je olimpijska bronza.

U svim drugim kategorijama je Đoković ispred Nadala i Federera:

Ima najviše osvojenih turnira Master serije, najviše velikih titula, bolji učinak u međusobnim duelima i od Španca i od Švajcarca, jedini je u jednom trenutku u svom vlasništvu imao pehare sa sva četiri Grend slema.

Đoković ima najbolji procenat pobeda i poraza uopšte, kao i najbolji učinak protiv top pet i top deset igrača.
Foto: Twitter/@yolitatennis

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: