Pomračenje Alkarasa u Hrvatskoj – dva gema u dva seta, titula Sineru

Italijanski teniser Janik Siner osvojio je turnir iz ATP 250 serije u Umagu, što je njegova prva titula u 2022. godini.

Izvor:

Nedelja, 31.07.2022.

22:45

Pomračenje Alkarasa u Hrvatskoj – dva gema u dva seta, titula Sineru
EPA/ANDY RAIN

Bolji u finalu je bio bolji od Karlosa Alkarasa nakon preokreta rezultatom 2:1 (6:7, 6:1, 6:1) i tako osvojio prvu titulu na šljaci u karijeri. Ujedno je naneo još jedan veliki poraz Alkarasu nakon što ga je eliminisao sa ovogodišnjeg Vimbldona – i to na turniru koji je prvi koji je 19-godišnjak osvojio u karijeri.

Prvi set je sve samo nije najavio kako će izgledati preostala dva. Nismo videli niti jednu brejk šansu na bilo kojoj strani, te je set otišao u taj-brejk koji je pripao španskom teniseru.

Bolje je u tim trenucima igrao Alkaras na drugi servis i baš na njega osvojio neke poene koji su možda i odlučili osvajača neizvesnog prvog seta.

Međutim, ako je prvi bio takav, onda preostala dva zasigurno nisu. U njima je Alkaras osvojio ukupno samo dva gema. Na taj način je Siner postao prvi teniser ove sezone koji je Alkarasa pobedio u situaciji u kojoj je ovaj osvojio prvi set.

Alkaras je imao čak tri brejk lopte na startu drugog seta, nije ih iskoristio i nakon toga je usledio brejk Sinera. Sledeća dva gema su nalikovala ovom, španski teniser nije iskoristio brejk lopte dok Siner jeste i došao do nedostižne prednosti, a potom i izjednačenja.

Alkaras je i u trećem setu prvi imao brejk loptu i ponovo je usledio isti scenario. Nije ih iskoristio, Siner jeste i naposletku stigao do potpunog preokreta. Tako je postao drugi italijanski teniser koji je savladao Alkarasa u samo nedelju dana. Najpre je to uradio Lorenco Museti u finalu turnira u Hamburgu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

100 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: