"Izdaja"

Navijačke grupe šest najvećih engleskih klubova koji su se udružili u osnivanje Superlige se oštro protive predlogu novog takmičenja van UEFA.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.04.2021.

10:55

Foto: EPA-EFE/RICHARD WAINWRIGHT

Navijačka grupa Liverpula pod nazivom "Šenklijev duh" (Spirot of Shankly, SOS) je "zgrožena" odlukom vlasnika kluba, američke korporacij Fenvej Sports grup (FSG).

"FSG ignoriše navijače u svojoj nemoljivosti i pohlepi u poteri za novcem. Fudbal je naš, nije njihov. Klub je naš, nije njihov", objavili su na društvenim mrežama iz SOS. Pristalice Junajteda su istakle da je predlog Superlige "potpuno neprihvatljiv" i da ESL "ide protiv svega što fudbal i Mančester junajted predstavljaju i zastupaju".

Čelsijevi navijači su potez nazvali "neoprostivim" i dodali da "fudbalski navijači širom sveta osećaju "potpunu izdaju".

Navijači Totenhema smatraju da je ESL "pokreću srebroljublje i lični interes na štetu dragih vrednosti igre".

Arsenalovi fanovi su dogovor klubova nazvali "smrću Arsenala i sportskih institucija", dok pristalice Sitija smatraju da ideja pokazuje "da oni koji su uključeni nemaju obzira prema tradiciji" i da su "odlučni u borbi protiv Superlige".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: