Tampa Bej razbio Kanzas – Brejdijeva 7. titula! VIDEO

Novi šampioni NFL-a su Tampa Bej Bakanirsi koji su u 55. Superboulu na svom terenu razbili aktuelne šampione Kanzas Siti Čifse sa 31:9 ( (7:3, 14:3, 10:3, 0:0).

Izvor: SS

Ponedeljak, 08.02.2021.

00:00

Tampa Bej razbio Kanzas – Brejdijeva 7. titula! VIDEO
Foto: Profimedia/Mike Ehrmann

Ispisana je istorija američkog fudbala, ali i kompletnog svetskog sporta, jer je Tom Brejdi stigao do svoje 7. šampionske titule u karijeri!

Naravno, to nikome nije uspelo u NFL, a osim što ga sada izvesno svi smatraju za najvećeg igrača ovog sporta, sa razlogom je u igri i za najboljeg sportistu stih vremena.

Bakanirsi su osvojili titulu prvi put posle skoro dve decenije, a do nje su došli neočekivano lako, budući da su važili za blage autsajdere pre ovog susreta.

Aktuelni šampioni, Patrik Mahoms i toliko hvaljeni napad Kanzasa koji je dominirao kroz celu sezonu, potpuno je podbacio i odigrao katastrofalno loše kada je to bilo najpotrebnije. I dobili su ozbiljan udarac od kog će se teško oporaviti.

Mahoms nikada do sada u karijeri nije odigrao utakmicu bez tačdauna. To dovoljno govori da je potpuno podbacio kao i ceo tim Kanzas Sitija.

Posle uvodnih nekoliko propuštenih napada na obe strane, Kanzas je poentirao sa tri poena, a onda Tom Brejdi odgovorio tačdaunom za Roba Gronkovskog. Čifsi nikako nisu uspevali da pronađu konekciju, te su često pantovali, a Bakanirsi su sve više "mleli" rivala, kako trčanjem, tako i dodavanjima posle "plej-akcija".

Tako su došli do jednog jarda od protivničke end zone, ali iz je Kanzas zaustavio! I činilo se da bi tu Kanzas mogao da prevagne, ali napad se nikako nije pojavljivao.

Ništa od najboljeg napada lige nismo videli, defanzivni linijaši su "gušili" Mahomsa, koji i kada je pronalazio saigrače, oni su ispuštali lopte.

Tampa Bej je došao do nove prilike, a tada smo videli nekoliko sudijskih odluka o kojima će se dugo pričati. Naime, Tajron Metju je presekao loptu Brejdija, ali je dosuđeno držanje na drugoj strani terena.

I pored toga je odbrana zaustavila nalet Tampe, koja je morala da šutira za tri poena, ali je i tada dosuđen prekršaj na liniji "skrimidža"!

Ta dva poklona Brejdi ne propušta da kazni, a i ovog puta je egzekucija bila preko Gronkovskog za 14:3. Šampioni ni tada nisu uspevali da se povežu, već su pred kraj prvog poluvremena stigli do samo nova tri poena, umesto tačdauna.

I ostavili dovoljno vremena na drugoj strani da rival ponovo poentira.

Zapravo, trener Čifsa Endi Rid je želeći da obezbedi novi napad Mahomsu tražio tajm-aute, čime je Brejdiju omogućio da šest sekundi pre kraja uposli Antonija Brauna za novi tačdaun – 21:6! Kanzas je imao prvi napad u drugom poluvremenu, krenuo je dobro, ali opet – tri poena...

Brejdi na tri poena nije pristajao, već je nemilosrdno "gazio", a novi tačdaun stigao je preko Lenarda Furneta prelakim trčanjem za 28:9. I iako je do kraja bilo ostalo još jedna i po četvrtina, tu je meč već bio slomljen, što je bilo jasno svima na stadionu na Floridi.

Mahoms je bio potpuno odsutan, sa izgubljenim pogledom u daljini, dok njegovi hvatači su nemilice ispuštali lopte. To, zaista, niko nije očekivao.

Tampa Bej je stigao do još jednog fild gola i već krajem treće četvrtine je bio postavljen konačan rezultat.

Poslednja deonica je bila puko odrađivanje posla i mučenje za jedne, odnosno, uživanje za druge igrače.

Jedno je sigurno – istorija je ove večeri ispisana. Brejdi je ukupno prebacio 201 jard sa 21 kompletiranim dodavanjem iz 29 pokušaja. Bacio je tri tačdauna, a jedan je istrčao Furnet koji je ukupno sakupio 135 jardi.

Gronkovski je imao 67 uz dva tač dauna, a Braun jedan TD i 22 jarda.

Mahoms je prebacio 270 jardi, ali sa 26 uspešna dodavanja iz čak 49 pokušaja, bez tačdauna prvi put u karijeri i sa dva presečena pasa, uz još tri izgubljene lopte u daunovima.

Na nivou je bio Trevis Kelsi sa 133 jardi, dok su ostali plejmejkeri "poglavica" potpuno podbacili.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

255 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: