Zvezda u top 50, otvara se put ka Ligi šampiona

Četvrtu godinu uzastopno igrači Crvene zvezde su obradovali svoje navijače.

Izvor: SS

Petak, 04.12.2020.

08:30

Zvezda u top 50, otvara se put ka Ligi šampiona
Foto: Starsport/Peða Milosavljeviæ

Posle prezimljavalja u Evropi 2017. godine i potom dva vezana učešća u Ligi šampiona, usledio je novi plasman u nokaut fazu Lige Evrope.

Sve to dodatno je podiglo klupski koeficijent, a kako se računaju rezultati u poslednjih pet sezona, Zvezda je došla do najboljeg plasmana na UEFA listi u istoriji.

Naime, Zvezda je remijem sa Hofenhajmom (0:0) došla do 50. mesta na rang listi evropskih klubova.

Zvezda sada ima 29.500 bodova i preskočila je Lester koji je u četvrtak uveče izgubio o Zorje (0:1) i Jang Bojs koji je izgubio od Rome (1:3).

Takođe, iza srpskog tima su ostali Borusija Menhengladbah, Milan, PSV, Olimpik Marselj... Na taj način, Zvezda je gotovo sigurno sebi obezbedila mesto nosioca u eventualnom 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a vrlo blizu je ista povlastica i u plej-ofu.

Sada Zvezda juri Rendžers, koji je takođe "prezimio" u Evropi Poznato je da Srbija kao liga juri 15. mesto na listi nacionalnih koeficijenata, koje bi garantovalo dva kluba u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Srbija je trenutno 16. sa 26.000 bodova, Danska 15. sa 26.625, a Kipar ispred sa 27.750 bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: