Onana "pustio" Liverpul, Ajaks ima "meč-loptu" protiv Atalante VIDEO

U jednom od derbija 5. kola Lige šampiona Liverpul je savladao Ajaks na "Enfildu" rezultatom 1:0 (0:0).

Izvor: SS

Utorak, 01.12.2020.

20:15

Onana
Photo by EPA-EFE/Phil Noble

Sada je jasno – Liverpul je definitivno prvi na tabeli grupe D, a Ajaks i Atalanta će u poslednjem kolu u direktnom duelu u Amsterdamu odlučiti o drugoj "karti" za osminu finala.

U drugoj utakmici ove grupe Mitjiland je izvukao bod u Bergamu protiv Atalante 1:1 (0:1) i tako se "upisao" na tabeli.

Pomalo su razočarali Liverpul i Ajaks, iako je počelo ofanzivno i sa dve odlične prilike za Liverpul, tačnije Kurtisa Džonsa.

Dva puta je ugrozio Onanu, prvo posle povratne lopte Dioga Žote, a onda par minuta kasnije i nakon dodavanja Mohameda Salaha kada je Džons pogodio stativu.

Na golu Liverpula u ovom meču bio je mladi irski golman Kejomin Keleher, ali Ajaks nije bio uobičajeno ofanzivan da bi to iskoristio.

Jedini koji je zagrejao rukavice 22-godišnjeg Irca bio je Mazraui u 32. minutu, kada je Keleher napravio maestralnu paradu i odbranio. To je bilo sve što se tiče prvog poluvremena, a u drugom je Ajaks izašao na teren nešto odlučniji da napadne.

Prvu šansu imao je Dejvi Klasen posle centaršuta Davida Neresa, a onda se i sam Neres našao u prilici, ali je pogodio spoljni deo mreže.

Potom je pogodio i stativu Neres u 57. minutu, a minut kasnije je golman Ajaksa Andre Onana napravio početničku grešku.

Katastrofalno je procenio let lopte, mislio da ide u gol-aut, a iza njega se prikrao Kurtis Džons i poslao je u praznu mrežu.
Tek tada se "otvorila" utakmica, "kopljanici" su imali razlog više da krenu u napad, ali ovo nije bilo njihovo veče.

Zapravo, znali su igrači Ajaksa da će, bez obzira na ishod ovog kola, u poslednjem imati "meč-loptu" protiv Atalante na "Johan Krojf areni".

Zbog toga i nismo videli značajniji pritisak u poslednjih pola sata kako bi došli do izjednačenja.

Za to vreme, u Bergamu je meč počeo prilično iznenađujuće, jer je autsajder Mitjiland poveo u 14. minutu golom Aleksandera Šolca.
Naravno, Atalanta je bila mnogo bolji tim, napadala je, ali to nije uspevala da pretvori u pobedu nad Dancima, kojima je u prvom kolu dala četiri gola u gostima.

Italijani su želeli makar do gola i jednog boda kojim bi došli ispred Ajaksa na tabeli i u tome su uspeli.

U 79. minutu je Kristijan Romero zatresao mrežu i omogućio Atalanti "luksuz" da joj i nerešen ishod u Amsterdamu garantuje prolaz u osminu finala.
Dakle, Liverpul sa 12 bodova će moći "turistički" da ode u Dortmund gde će ga dočekati Mitjiland, a u Amsterdamu će biti drame.

Atalanta je došla do osmog boda, a Ajaks je ostao na sedam, pa će Italijanima i bod odgovarati, dok će Tadić i drugovi morati da trijumfuju i tako se plasiraju u nokaut fazu.
Standings provided by SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

16 h

Podeli: