Novaku "zlatna viza" na deset godina za ulazak u UAE

Najbolji teniser sveta Novak Đoković naredne nedelje na turnir u Dubai stići će kao rezident Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Izvor: Z.K.

Nedelja, 16.02.2020.

09:50

Novaku
Photo by Graham Denholm/Getty Images

Vladin kabinet na čelu sa njegovim visočanstvom šeikom Mohamadom bin Rašidom Al Maktumom, potpredsednikom i premijerom UAE, odobrio je izdavanje takozvanih "zlatnih viza" za talentovane sportiste.

Reč je o vizi koja će važiti na deset godina, a Novak nije prvi koji je dobio ovu počast od čelnika vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Na listi su i Kristijano Ronaldo, a istu počast imaju i fudbaleri Luis Figo, Roberto Karlos, Po Pogba, Romelu Lukaku kao i reprezentativac BiH Miralem Pjanić, Ronaldov klupski kolega u Juventusu.

U četvrtak je objavljeno da je Kristijano Ronaldo dobitnik "zlatne Gold kard vize", a očekuje se da će istu uskoro dobiti i fudbaleri Didije Drogba i Erik Abidal kao i teniser Rodžer Federer, koji takođe ima stan u Ujedninjenim Arapskim Emiratima.

Turnir u Dubaiju igra se od 24. do 29. februara, a nagradni fond je 2,95 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

14 h

Podeli: