"San" u odbranu Srbije: "Idioti"

Britanski tabloid "San", nakon što je to uradio poznati novinar Sem Strit, osudio je vređanje Srbije od engleskih i kosovskih navijača u Prištini.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Utorak, 19.11.2019.

12:55

Foto: The Sun screenshot

Tiražni list, u internet izdanju, istakao je naslov "Idioti" objašnjavajući da su besne reakcije izazvane, pored pogrdnog skandiranja Srbiji, i nacističkim pozdravima Engleza u jednom lokalu.

"San" piše i kako su "šokantni snimci u velikoj meri sa suprotnostima sa 'ljubavnim' scenama na stadionu", kao i da bi mogli da znače licemerje zbog rasističkih ispada u Sofiji na meču Bugarske i Engleske, odnosno velikih osuda sa Ostrva.

Pročitajte još Englezi vređali Srbe u Prištini – da li će ih UEFA kazniti kao nas? VIDEO

Isto tako podsetio je i na događaje iz Kruševca na meču mladih reprezentacija Srbije i Engleske 2012. godine, kada je FS Srbije sankcionisan sa 65.000 funti zbog vređanja gostiju na rasnoj osnovi.

Osuda "Sana" dolazi nakon što je britanski novinar Strit, inače poštovalac Srbije, Brazila i Argentine, objavio i osudio snimak vređanja Srbije, uz pretpostavku da bi Engleska mogla prvi meč na EURO da igra pred praznim tribinama.

"Ili se rasizam naziva samo ono što urade navijači u istočnoj Evropi?", upitao je Strit.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: