Nema neporaženih u ABA – Gordić i Tomas "slomili" FMP

Košarkaši Partizana savladali su FMP 90:85 posle sjajnog duela u "Pioniru" u petom kolu ABA lige.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Subota, 02.11.2019.

19:30

Nema neporaženih u ABA – Gordić i Tomas
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Crno-beli su prvi tim koji je savladao "pantere" u regionalnom takmičenju, ostvarivši treću pobedu.

Partizan se dugo mučio sa gostima koji su sjajno šutirali trojke (11/23), ali je serijom 16:2 krajem trećeg perioda izgradio prednost (66:59) koju su odličnom odbranom i timskom igrom sačuvali do kraja.

"Panteri" su bili u igri do poslednjeg minuta, ali Nemanja Gorić i Rašon Tomas pogađaju bitne šuteve, uz sjajnu odbranu Mozlija i rešavaju pitanje pobednika.

Tomas je bio nezaustavljiv u reketu sa 23 poena (7/9 za dva) uz tri "2+1" akcije, a imao je i pet skokova. Gordić ga je najbolje pratio sa 15 poena i 5 asistencija.

Dvocifren učinak imao je još Nemanja Jaramaz sa 10 poena. Crno-beli su šutirali očajnih 21% za tri poena, ali i sjajnih 67% za dva.
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Žanis Pejners je dodao 9 poena bez promašaja iz igre, dok su po 8 ubacili Nikola Jankovića i Rade Zagorac koji je imao još 7 skokova i 5 ukradenih lopti.

FMP je predvodio Aleksa Radanov sa 18 poena (6/7 iz igre), 14 je dodao Rit, 12 Đorđević, a 11 Ulubaj, dok je Stefan Pot imao 12 asistencija.

Nakon dva koša Zagorca u prvom minutu, FMP odgovara serijom od tri trojke i zakucavanjem Rita sa 11:4.

Partizan je punih šest minuta bio bez koša iz igre pa su gosti diktirali ritam, da bi crno-beli dobrom odbranom režirali seriju 6:0 za preokret na 16:15.

Đoković sa pet uzastopnih poena vrađa FMP u prednost, a tačku na prvi period stavlja Pejners prvom trojkom za Partizan (gosti 4) – 19:20.
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT
U drugom kvartalu značajno opada ritam igre, ređaju se greške, faulovi i promašaji oba tima, pa smo gledali rezultatsku klackalicu – 24:22, 26:27, 30:29, 30:32.

Tada FMP pojačava ritam, a crno-beli se opet ne snalaze. Posle promašaja ne stižu da postave odbranu pa FMP diktira povećava na 36:32.

Gosti održavaju prednost do poslednjeg minuta kada crno-beli opet iz dobre odbrane stižu do nekoliko kontri i koševima Pejnersa i sjajnog Tomasa poravnavaju na 40:40 pred veliki odmor.

FMP novim trojkama Jeremića i Pota diktira ritam u trećem periodu, stižu gosti poenima Radanova do 57:52, a onda je usledila furiozna serija Partizana.

Pokreće je Pejdž tek trećom trojkom domaćina, a nastavljaju Birčević sa pet poena i Mozli sjajnom blokadom i penalima.
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT
"Panteri" ređaju promašaje, ne uspevaju da pogode četiri uzastopna slobodna bacanja, a tačku na sjajnu seriju crno-belih 14:2 stavlja Jaramaz zakucavanjem za 66:59 pred poslednji kvartal.

Pejdž i Gordić održavaju prednost Partizana, ali se gosti vraćaju u egal koševima Đorđevića i Radanova (73:71).

Usledila je serija grešaka oba tima, iz koje bolji ritam hvataju crno-beli koji predvođeni Gordićem povećavaju na 80:74.

Radanov opet vraća "pantere" na koš zaostatka, ali Mozli blokira Pota u ključnom napadu, nakon čega kupi loptu posle promašaja Gordića i spuštaje do Tomasa koji stavlja tačku na meč u poslednjem minutu (88:82).

Tok meča mogli ste da pratite u LIVE BLOGU B92:
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

244 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: