Hamilton juri treću uzastopnu pobedu u Singapuru

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pokušaće u nedelju treći put uzastopno da pobedi u trci za VN Singapura, kako bi se primakao osvajanju 6. šampionske titule u F1.

Izvor: SN

Četvrtak, 19.09.2019.

11:47

Hamilton juri treću uzastopnu pobedu u Singapuru
Photo by Will Taylor-Medhurst/Getty Images

Hamilton je prošle godine sa pol pozicije krenuo na stazi Marina Bej, bez većih problema ostvario je pobedu i uvećao prednost u generalnom plasmanu.

On trenutno ima 63 bodova više od timskog kolege Valterija Botasa, a ostvario je osam pobeda u šampionatu i poslednju u Mađarskoj početkom avgusta.

Kao i prošle godine, vozači mogu da očekuju vrućinu i veliku vlažnost vazduha, a uz to, vlada Singapura izdala je upozorenje zbog zagađenosti vazduha. "Raspored i klima čine ovaj vikend zahtevnim. Temperatura u garažama može dostići 40 stepeni Celzijusa, ili više, uz veliku vlažnost vazduha. To su teški uslovi za rad i jednako je izazovno i za vozače, ali i za sama vozila", rekao je direktor Mercedesa Toto Volf.

Ako Hamilton pobedi u nedelju, primakao bi se osvajanju treće uzastopne šampionske titule, ukupno šeste i prišao bi rekorderu Mihaelu Šumaheru na jednu titulu zaostatka.

Vozač Ferarija Šarl Lekler u trku ulazi posle dve uzastopne pobede u sezoni. On je bio najbrži u Belgiji i u Monci za prve dve pobede u karijeri i četvrti je u generalnom plasmanu. Prošle godine je, vozeći za Zauber, zauzeo deveto mesto u Singapuru.

"Staza u Singapuru je možda i najteža za nas vozače, zbog vrućine i vlažnog vazduha. Posle dva pozitivna vikenda u Belgiji i Italiji, trka u Singapuru ne izgleda dobro na papiru za nas, zbog krivudave staze, ali daćemo sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat", rekao je Lekler.

Staza u Singapuru je jedna od najtežih za preticanje, pa će u velikoj prednosti biti vozač koji osvoji pol poziciju. U poslednjih 10 godina, osam puta su pobeđivali vozači koji su startovali sa pol pozicije.

Hamilton i vozač Ferarija Sebastijan Fetel su jedina dvojica vozača u ovogodišnjem šampionatu koji su pobeđivali u Singapuru. Fetel u poslednje 22 trke nema pobedu i pao je na peto mesto, sa 115 bodova zaostatka za Hamiltonom.

U petak i subotu voze se tri treninga, kvalifikacije su na programu u subotu od 15 časova, a trka za Veliku nagradu Singapura vozi se u nedelju od 14.10.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: