Nestvarna partija Lajovića, igraće za titulu u Monte Karlu!

Dušan Lajović igraće u nedelju u finalu Mastersa u Monte Karlu.

Izvor: Z. K.

Subota, 20.04.2019.

13:40

Nestvarna partija Lajovića, igraće za titulu u Monte Karlu!
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Srpski teniser je posle sjajne igre u polufinalu pobedio Rusa Danila Medvedeva, 7:5, 6:1 u meču koji je trajao ukupno 95 minuta.

Lajović na ovom turniru nije izgubio nijedan set, a pobedio je Maleka Žazirija, Davida Gofana, Dominika Tima, Italijana Lorenca Sonega i konačno Medvedava,

Na taj način ne uspeo da osveti i prijatelja Novaka Đokovića koji je od Medvedeva izgubio u petak u četvrtfinalu.

Nema dileme da je ovo bila najvažnija Dušanova pobeda do sada, pošto će mu ovo biti prvo finale u karijeri, ali kakvo - na turniru Serije 1.000.

Tamo će se sastati sa boljim iz okršaja izmenu branioca titule Rafaela Nadala i Italijana Fabija Fonjinija.

Sam meč bio je veoma neobičan i biće verovatno zapamćen po fantastičnom preokretu srpskog tenisera. Vetar je i ovog puta bio neprijatelj tenisera i čini se da je na početku meča više smetao Lajoviću.

Rus je počeo daleko sigurnije, poveo je uz brejk sa 3:0, da bi lajović u četvrtom gemu uspeo donekle da sredi redove i smanji na 3:1.

Imao je Medvedev i 5:1 posle serije grešaka srpskog tenisera posle kojih se činilo da će Rus ne samo lako dobiti set, već i meč. Međutim, Lajović na sreću nije mislio tako.
Photo by Clive Brunskill/Getty Images
Sredio je redove, koncentrisao se na udarce i svaki poen i veoma brzo je ušao u ritam kojim je osjavao gem za gemom.

Posle 1:5, napravio je seriju od 6:0 i posle 61 minuta igre dobio poetni set. Rus je počeo da lomi reket i nervira se i za njega posle toga, nije bilo povratka.

Gde je stao na kraju početnog seta, nastavio je u drugom. Nije popuštao, držao je protivnika pod pritiskom i za tilu čas je poveo sa 4:0.

Bio je to deseti gem za srpskog tenisera u nizu, pre nego što je Medvedev uspeo da uknjiži počasni gem u tom drugom setu.

Dobio je Dušan i dva naredna gema za veliku pobedu koja će mu, bez sumnje, mnogo značiti u nastavku karijere.

Ovim trijumfom obezbedio je osvajanje 600 poena za ATP listu i skok sa 48. na 24. mesto svetske liste, dok bi mu trijumf u kneževini obezbedio i ulazak u Top 20 na svetskoj listi.

Pobedniku turnira u Monte Karlu pripašće 958.055, a poraženom 484.950 evra.

Sve detalje meča mogli ste da pratite uz naš LIVE BLOG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

329 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

16 h

Podeli: