Partija života Dončića, Printezis tragičar i heroj

Košarkaši Olimpijakosa pobedili su Real Madrid posle produžetka sa 92:83 u 11. kolu Evrolige, a velika zasluga pripada Jorgosu Printezisu.

Izvor: MLJ

Petak, 08.12.2017.

22:35

Partija života Dončića, Printezis tragičar i heroj
EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Real nije pobedio iako je najbolji igrač ekipe Luka Dončić odigrao veče karijere i ubacio Pirejcima čak 33 poena za 38 minuta na terenu. Imao je i šest skokova i četiri asistencije.

Nije bio dovoljan ni Džejsi Kerol koji je bio polovičan u šutu iz igre sa 24 poena jer su svi ostali igrači Reala bili jednocifreni. Uspeli su da se rezultatski vrate od -13 do nule, ali dalje nisu mogli.

Osim toga, na suprotnoj strani je Real imao spomenutog Printezisa koji je sa 21 poenom po ko zna koji put odlučio utakmicu u korist Olimpijakosa. Nikola Milutinov je za Olimpijakos ubacio 12 poena, Janis Strelnijeks 15, a Kostas Papanikolau 14.

Printezis je na četiri sekunde do kraja regularnog dela pri rezultatu 72:72 iznudio četvrti faul iskusnog Felipea Rejesa i imao je priliku da gotovo reši pitanje pobednika.

Promašio je oba penala i mogao da postane tragičar meča. Upravo Rejes je za preostalo vreme pokušao da pogodi koš, nije uspeo i otišlo se u produžetke.

U produžetku je Printezis preokrenuo situaciju na terenu. Dončić pogađa trojku za 79:77 u korist Reala, ali onda stupa na scenu Printezis koji sa sedam utastopnih poena potpuno preokreće situaciju u korist svoje ekipe 84:79. Do kraja pogađa i asistira još po jednom za devetu pobedu Olimpijakosa u 11 prethodnih utakmica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

17 h

Podeli: