Mladi Srbin na pragu istorije Lige šampiona

Mile Svilar, belgijski golman koji ima sprsko državljanstvo, mogao bi u sredu da ispiše nove stranice istorije evropskog fudbala.

Izvor: B92

Utorak, 17.10.2017.

10:56

Mladi Srbin na pragu istorije Lige šampiona
Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Sin nekadašanjeg poznatog golmana Ratka Svilara, koji je koji je od 1973. godine do 1980. nosio dres Vojvodine, a potom šesnaest godina proveo u Antverpenu, mogao bi da, nakon debija za klub, upiše prvi nastup i u Ligi šampiona.

Benfika u sredu od 20.45 dočekuje Mančester junajted u trećem kolu grupe A i to bi mogla da bude izuzetna prilika da se predstavi pred jednim od najvećih klubova na svetu.

Mančester junajted je, inače, favorit na gostovanju u Lisabonu, kvota na dvojku je 1,80, a sve kvote kladionice MOZZART možete pogledati OVDE.

Momak koji je nedavno postao punoletan bio je među stativama protiv Oljanensea u portugalskom Kupu, sačuvao je mrežu i dodatno se nametnuo treneru Ruiju Vitoriji.

Na ruku bi moglo da mu ide što se prvi čuvar mreže ‘Orlova’ Žulio Sezar još nije potpuno oporavio od povrede leđa – ukoliko bude u prvih 11 u sredu na stadionu ‘Luž’, postaće novi rekorder sa 18 godina, mesec i 22 dana, čime bi oborio rekord legendarnog Ikera Kasiljasa, koji je debitovao sa 18 godina, tri meseca i 26 dana.

Ratko je u više navrata apelovao na Fudbalski savez Srbije da pozove Mileta, kako bi on igrao za naš nacionalni tim, pošto ima i srpsko državljanstvo, a do sada je nastupao samo za mlađe kategorije Belgije.

Resultados de pesquisa - Site Oficial do Sport Lisboa e Benfica

null

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

107 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

13 h

Podeli: