Furiozni Federer "oduvao" Nadala u finalu Šangaja

Rodžer Federer osvojio je Masters u Šangaju pošto je u dva seta pobedio Rafaela Nadala, 6:4, 6:3.

Izvor: PT

Nedelja, 15.10.2017.

10:30

Furiozni Federer
Getty Images

Ovo je bio 38. susret dvojice tenisera, a Švajcarac je uspeo da zabeleži 15. posle samo nešto više od 70 minuta igre.

Ovim trijumfom Federer je osvojio šestu titulu u sezoni čime se izjednačio sa Nadalom.

Takođe, ovo je bila Federerova 94. titula i tako se izjednačio sa Ivanom Lendlom.

Švajcarac je od starta meča nametnuo svoj ritam i već u prvom gemu došao do brejka. Do kraja seta nije dao niti jednu šansu Nadala, pa je tako set završen rezultatom 6:4.

Prvi set nije bio toliko zanimljiv, pa su navijači očekivali to od drugog seta. Ipak, veliku borbu nisu dobili pošto je Rodžer bio fenomenalan.

Nadal nije imao nikakve šanse, a pritom nije ni igrao na vrhunskom nivou. Švajcarac na kraju dolazi zasluženo do trijumfa i titule u Šangaju.

II set

Getty Images
Do kraja seta Nadal nije uspeo da osvoji niti jedan gem i Švajcarac tako dolazi do titule. Ovo je bila peta uzastopna titula za Federar nad Nadalom.

Švajcarac je lako potvrdio brejk i došao prednosti od 4:2. Sa druge strane, Nadal se opet malo mučio na svoj servis gem, ali je uspeo da smanji na "samo" gem zaostatka, 4:3.

Taman što smo pohvalili Nadala kako igra bolje, Federer je uspeo da napravi brejk i dođe do velike prednosti. Švajcarac vodi sa 1:0 u setovima i ima brejk prednosti, 3:2.

Rafael Nadal nije dozvolio da mu se ponovi isto i na startu drugog seta. Španac lako dobija uvodne gemove, međutim ni Federer ne zaostaje, 2:1, bez brejka.

I set

Getty Images
Posle samo 35 minuta igre Švajcarac dolazi do vođstva od 1:0, 6:4. Federer igra perfektno i Nadal će morati da pronađe način kako da u drugom nešto promeni.

Rodžer Federer serviraće za prvi set. Od drugog gema gledamo ujednačenu igru, međutim taj prvi mogao bi da presudi ko će do 1:0 u setovima.

Naredna dva gema prošla su veoma brzo. Obijica tenisera igraju sigurno na svoje servise, s tim što Federer ima brejk od starta meča, 4:3.

Nadal je malo ubrzao i polako ulazi u svoj ritam. Dobija svoj drugi gem i smanjuje zaostatak za Federerom na 3:2.

Federer igra odlično i prvom igraču sveta za sada ne daju nikakvu šansu na svoj servis. Lako dobija gem i vodi sa 3:1.

U narednom gemu Nadal je uspeo da smanji na 2:1, ali je opet uz dosta poteškoća došao do prvog gema na meču.

Rodžer Federer otvorio je meč spektakularnom igrom. Švajcarcu odlučno funkcionišu forhend i bekhend. Federer je uspeo da dođe do brejka, a potom ga je lako i potvrdio, 2:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

199 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

14 h

Podeli: