Basketaši brane titulu: Srbija je u finalu SP!

Reprezentacija Srbije u basketu 3x3 pobedila je selekciju Francuske u polufinala Svetskog prvenstva u Nantu - 22:11.

Izvor: B92

Sreda, 21.06.2017.

18:05

Basketaši brane titulu: Srbija je u finalu SP!
YTSS

Aktuelni šampioni sveta plasirali su se u finale gde brane titulu osvojenu prošle godine iz Gvangžua.

Francuzi su samo na startu meča parirali našim igračima, da bi branioci titule, posle pet minuta igre, stekli prednost od 10:6 i do samog kraja nastavili sjajnom igrom da muče Francuze.

Srpski baskteši pokazali su da su daleko bolji protivnici i novo finale zakazali posle pobede nad Egiptom, Rusijom, Andorom, Portorikom, dok su u četvrtfinalu bili bolji od SAD, a sada od Francuske.

Viđeno je puno lepih poteza, a jedan od najatraktivnijh svakako jeste potez Dušana Domovića Buluta koji je u padu uspeo da pogodi koš.

Ekipa u sastavu Dušan Domović-Bulut, Dejan Majstorović, Marko Ždero i Marko Savić imaće priliku da u finalu brani titulu prvaka sveta osvojenu prošle godine u kineskom Gvanžuu.

U borbi za zlatnu medalju, u sredu od 21.30, rival Srbiji biće selekcija Holandije koja je u napetoj završnici savladala Sloveniju – 13:12.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: