Đoković razbijao Zvereva, pa se raspao – ništa od zlata!

Novak Đoković ni ovog puta nije uspeo da dođe do finala Olimpijskih igara i zlatne medalje.

Izvor: SS

Petak, 30.07.2021.

09:00

Đoković razbijao Zvereva, pa se raspao – ništa od zlata!
EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT

Najbolji igrač sveta je izgubio meč polufinala od Nemca Aleksandra Zvereva posle tri seta – 1:6, 6:3, 6:1.

Đoković će igrati za bronzanu medalju u singlu, koju je osvojio u Pekingu 2008. godine, a protivnik će mu biti Pablo Karenjo Busta.

Rival Zverevu u borbi za zlato će biti ruski teniser Karen Hačanov koji je ranije tokom jutra nadigrao Karenja Bustu rezultatom 6:3, 6:3.

Mnogi su duel Đokovića i Zvereva protumačili kao "finale pre finala", ali smo neizvesnost u prvom setu imali samo u uvodna tri gema.

Na startu je Nemac imao brejk loptu koju je Đoković spasao odličnim servisima, a i u sledećem gemu je izvršio pritisak na servis Novaka, ali se prvi reket sveta i iz toga izvukao.
EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT
Prebacio je pritisak na stranu rivala koji to nije izdržao. Usledio je dominantan brejk i krenuo je pad Nemca.

Polako, ali sigurno je Zverev počeo da greši, čak i iz servisa što mu je najveće oružje, pa je uskoro stigao još jedan brejk.

Posle 37 minuta tenisa u prvom setu Đoković je iskoristio prvu set-loptu za vođstvo od 1:0.

Zverev je i u drugom setu nastavio da pritiska Novakove servise. Nije to išlo glatko, ali je odolevao, da bi ponovo on došao prvi do brejka.

Učinio je to u petom gemu drugog seta, kada je Nemac pobesneo zbog dva voleja poslatih u mrežu. Lansirao je lopticu preko tribina i činilo se da Novak ima "autoput" ka finalu.
EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT
Međutim, desio se neverovatan pad verovatno psihički najstabičnijeg igrača planete koji će se izučavati i analizirati još dugo.

Umor ili šta već, tek Đoković kao da se isključio na dugme, te je posle napravljenog brejka dozvolio protivniku OSAM uzastopnih gemova i potpuni preokret.

Zverev je najpre uzvratio brejkom, i to sa nulom, da bi potom vezao ukupno devet poena i potpuno se vratio u meč. Tačnije, osvojio je 12 od 13 narednih poena, od čega su bila dva brejka i pravo niotkuda imali smo preokret.

Odservirao je Zverev vrlo sigurno za set, pa je meč otišao u treći i odlučujući set, a Đoković na veliki predah u svlačionicu. Pokušao je na taj način da preseče nalet Nemca, ali i sebe nekako da trgne. Međutim, nije uspeo.

Zverev je nastavio da melje i igra sa puno samopouzdanja, a u Novakove udarce se uvukla velika nervoza. Čak i kada je imao brejk prilike, protivnik je maestralno servirao i svaki put se na taj način spašavao.
EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT
Sa druge strane, na svoj servis je dozvolio čak četiri uzastopna oduzeta servisa i očas posla Zverev je vodio sa 4:0 uz dva brejka.

Pad je, jednostavni, bio toliko veliki, da ni mentalna gromada kakav je Đoković nije uspela da "povuče ručnu" i poraz je bio neminovan.

Novaku ostaje polufinale u miks-dublu sa Ninom Stojanović i nada da će ipak moći da dođe do zlatne medalje.

Takođe, igraće za bronzano odličje protiv Pabla Karenjo Buste i ta medalja takođe bi bila značajna.

Sva dešavanja iz Tokija i ovog veoma važnog meča pratili smo iz minuta u minut putem Live BLOG-a na B92.net:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1024 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: