Karlos Pareira

Karlos Alberto Gomeš Pareira je rođen 1943. godine, nema blistavu igračku karijeru ali je do sada kao trener stigao do rekorda Bore Milutinovića.

Izvor: B92

Utorak, 18.05.2010.

12:32

Default images

Posle Sao Kristovaa, kluba Asante Kotoko i selekcije Gane seo je 1975. godine na klupu Fluminensea, kluba čiji je navijač.

Usledio je angažman u Kuvajtu, sa selekcijom te zemlje došao je do SP 1982. godine u Španiji, zahvlajujući tom uspehu prvi put postao selektor Brazila, 1983.

Sledi još jedna sezona u Fluminenseu pa poslovi u Saudijskoj Arabiji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Tim UAE vodio je u Italiji 1990. godine, a novu priliku u Brazilu iskoristio je na pravi način. U SAD 1994. godine postao je šampion sveta.

Ugovor nije produžen, Pareira posle toga trenira Valensiju, Fenerbahče, Sao Paulo i Njujork Metrostarse, a 1998. godine u Francusku dovodi nacionalni tim Saudijske Arabije.

Propustio je SP 2002. vodeći Fluminense, Atletiko MG, Internasional i Korintijans, a u Nemačkoj 2006. sedeo je na klupi Brazila.

Posle toga preuzeo je selekciju Južne Afrike a sa timom Bafana Bafana peti put će biti jedan od učesnika Svetskog prventva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: