Srpski tornjevi – "Orlovi" najviša reprezentacija na SP

Prosečna visina fudbalera Srbije koji će ići na Mundijal u Rusiji iznosi 187 centimetara, što nas stavlja na prvo mesto po visina na predstojećem Svetskom prvenstvu.

Izvor: B92

Sreda, 06.06.2018.

08:54

Srpski tornjevi –
Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images

Čak osmoro igrača ima preko 190 centimetara i to su: Vladimir Stojković, Nemanja Milenković, Sergej Milinković-Savić, Nemanja Matić, Marko Grujić, Marko Dmitrović, Predrag Rajković i Aleksandar Prijović.

Najviši u našem sastavu su golman Partizana (195) i defanzivac Fiorentine (195).

Iza "Orlova" slede Hrvatska sa prosečnom visinom igrača od 186 centimetara, koliko imaju i aktuelni šampioni sveta Nemci.

Pored toga, Krstajić se odlučio i za jedan od najmlađih sastava za Mundijal, pošto je Srbija peta reprezentacija u tom poretku sa prosekom od 26,8 godina.

Najmlađi sastav ima reprezentacija Nigerije (25,9), a potom slede Francuska (26), Engleska (26), Tunis (26,5) i Srbija (26,8). Sa druge strane, najstariji sastavi su od Paname (29,6) i Kostarike (29,6).

Kada je reč o ostalim zanimljivostima, Engleska ima najviše igrača koji dolaze iz njhovog prvenstva (sva 23 igrača su iz PL), potom slede Rusija sa 21 igračem iz domaćeg šampionata, dok Srbija spada u grupu selekcija (Panama, Danska, Kolumbija, Brazil, Brazil, Australija, Argentina) koja ima tri fudbalera iz domaćeg prvenstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: