Srpski tornjevi – "Orlovi" najviša reprezentacija na SP

Prosečna visina fudbalera Srbije koji će ići na Mundijal u Rusiji iznosi 187 centimetara, što nas stavlja na prvo mesto po visina na predstojećem Svetskom prvenstvu.

Izvor: B92

Sreda, 06.06.2018.

08:54

Srpski tornjevi –
Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images

Čak osmoro igrača ima preko 190 centimetara i to su: Vladimir Stojković, Nemanja Milenković, Sergej Milinković-Savić, Nemanja Matić, Marko Grujić, Marko Dmitrović, Predrag Rajković i Aleksandar Prijović.

Najviši u našem sastavu su golman Partizana (195) i defanzivac Fiorentine (195).

Iza "Orlova" slede Hrvatska sa prosečnom visinom igrača od 186 centimetara, koliko imaju i aktuelni šampioni sveta Nemci.

Pored toga, Krstajić se odlučio i za jedan od najmlađih sastava za Mundijal, pošto je Srbija peta reprezentacija u tom poretku sa prosekom od 26,8 godina.

Najmlađi sastav ima reprezentacija Nigerije (25,9), a potom slede Francuska (26), Engleska (26), Tunis (26,5) i Srbija (26,8). Sa druge strane, najstariji sastavi su od Paname (29,6) i Kostarike (29,6).

Kada je reč o ostalim zanimljivostima, Engleska ima najviše igrača koji dolaze iz njhovog prvenstva (sva 23 igrača su iz PL), potom slede Rusija sa 21 igračem iz domaćeg šampionata, dok Srbija spada u grupu selekcija (Panama, Danska, Kolumbija, Brazil, Brazil, Australija, Argentina) koja ima tri fudbalera iz domaćeg prvenstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: