Nova vest
Rukomet

Petak, 27.01.2012.

23:13

Igrači: "Idemo po zlato"

Golman Srbije Darko Stanić rekao je posle pobede nad Hrvatskom da njegova ekipa "nije mogla da ispusti finale" Evropskog prvenstva.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"Čini mi se da smo promašili na početku ritam utakmice, ni ja nisam mogao da se razbranim, ali ni Hrvati nisu odigrali ništa posebno tako da smo malo lakše postizali golove i održavali rezultat", rekao je Stanić.

On je istakao da je pritisak bio na obe strane.

"Rekli smo sebi da ovakav događaj ne sme proći pored nas i od početka drugog poluvremena to je bila druga ekipa na terenu. Malo je trebalo da se zapali publika koja je više dekoncentrisala protivnika", kazao je Darko Stanić.

Kapiten Srbije Momir Ilić istakao je da je "pritisak bio ogroman", jer je meč bio od velikog značaja za obe ekipe.

"Hrvati su igrali korektno, rukomet je pobedio. Bio je ogroman pritisak jer je meč od velikog značaja. Lepa je stvar da smo se vratili na stare staze. Mislim da smo zasluženo ušli u finale", rekao je Ilić.

Ilić je istakao da je želeo Hrvatsku za protivnika u polufinalu, pošto dve reprezentacije igraju sličan rukomet.

"Bili smo prenervozni u prvom poluvremenu, jer smo u startu hteli da prelomimo meč što je nemoguće. U drugom smo izgarali do kraja jer je to jedini način da se igra protiv njih", zaključio je Ilić.

Pivotmen Srbije Rastko Stojković kazao je da njegovim saigračima "niko ništa ne bi mogao da zameri i da su izgubili".

"Ko nije bio u hali ne zna šta se dešavalo. Nije krenulo dobro na početku, ali krasi nas to što nema pada, šta god da se desi tu smo jedan za drugoga", rekao je Stojković.

Srednji bek Dalibor Čutura kazao je da su se reprezentativci Srbije od početka meča držali svog plana i nisu odustajali od njega.

"Mi smo došli po zlato, tako da nema 'frke i tenzije'. Nismo odustajali od naše igre i to nam se isplatilo. Na početku nismo uspevali, ali smo se držali plana i dobro je ispalo", kazao je Čutura.

Srpski rukometaši igraće u nedelju u 17.00 u finalu protiv Danske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu