Nova vest
Tenis

Utorak, 06.06.2023.

19:20

Novak: Savršenih osam poena na kraju

Novak Đoković je posle 213 minuta igre izborio plasman u polufinale Rolan Garosa.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Novak: Savršenih osam poena na kraju
Foto: Profimedia/CHRISTOPHE SAIDI/SIPA

Pobedio je Karena Hačanova, a u kraćoj analizi na Eurosportu, izneo je utiske o meču sa ruskim teniserom.

Prekinuo je uključenje Džona Mekinroa, ali se odmah izvinio.

"Volim da slušam Džona i njegove, izvini Džone. Igrao sam danas dva meča u jednom. Prvih par setova bilo je kao da sam ostao u svlačionici. Nisam se dobro kretao, udarao. Džon je dao dobar komentar, o riternu koji nije bio dovoljno agresivan. Mnogo neiznuđenih grešaka, ali Karenu treba odati priznanje. Tereo me je da igram, šetao me je po terenu. Uspeo sam da nađem igru u taj-brejku, a posle toga je bilo zaista dobro. Dugo nisam odigrao takav taj brejk, 7:0, onda sam osetio da je prekidač uključen, bolje sam osećao loptu, odigrao dobar treći set. Imao sam u jednom minutu vetar u leđima, napravio par grešaka, ali sam izgubio servis u četvrtom setu. Onda sam odigrao savršenih osam poena na kraju", rekao je Novak.

Tima Henmana je zanimalo kako Novak igra tako dobro u taj-brejku. Dobio je već četiri na turniru.

"To je lutrija, kad pričamo o formatu, svaki poen je bitan. Mentalitet je važan, tad moram da se uključim, ne smem da pogrešim, moram čisto da razmišljam. Da imam jasnu taktiku u svakom poenu. To je funkcionisalo do sada u svakom meču", zadovoljan je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve