Zvezda rutinski do drugog mesta

Košarkaši Crvene Zvezde DIVA savladali su ekipu Splita 94:67 (16:21, 26:16, 26:15, 26:15) u premijernom meču 14. kola regionalne ABA lige.

Izvor:

Utorak, 18.12.2012.

19:52

Default images

'Crveno-beli' su tako stigli do devete pobede, uz pet poraza, i izbili na drugo mesto tabele. Sa druge strane, ekipi Splita je ovo deveti poraz uz pet pobeda.

Zvezdu su predvodili Rakočević i Savović sa 13 poena, dok je devet poena dodao mladi Milovanović koji nije promašio iz igre. U gostujućoj ekipe se istakao Sobin sa 14 poena i 3 skoka, dok je Subotić ubacio 12 poena.

Zvezda je imala određenih problema u prvih pet minuta, ali je od tada odličnom timskom igrom stigla do ubedljive pobede. U napadu su svi dali podjednak doprinos, dok su se u fazi odbrane posebno istakli Lazić i Cvetković. Meč u Pioniru je pratilo oko 5.000 havijača.

'Crveno-beli' sledeći meč igraju sa ekipom Zadra 22. decembra, takođe u hali Pionir.

Priliku da se vrati na drugo mesto Partizan će imati u sredu na gostovanju u Zadru, dok Cedevita može da se poravna sa Zvezdom pobedom nad Budućnošću u Zagrebu.

Utorak:
Crvena Zvezda DIVA - Split 94:67
Sreda:
Solnok - Krka
Zadar - Partizan
Četvrtak:
Cedevita - Budućnost
Olimpija - Radnički
Igokea - Široki
MZT Skoplje - Cibona

Tabela:
1. Igokea 11/2
2. Crvena zvezda 9/5
3. Partizan 9/4
4. Cedevita 8/5
5. Budućnost 7/6
6. Radnički 7/6
7. Olimpija 7/6
8. MZT Skoplje 7/6
9. Split 5/9
10. Cibona 5/8
11. Krka 5/8
12. Zadar 5/8
13. Široki 4/9
14. Solnok 3/10

Tekstualni prenos meča možete pratiti na našem sajtu...

Zvezda je od samog starta meča krenula u nešto jačem tempu , ali uz nešto opušteniji prilaz u odbrani. Gosti su pogodili neko otvorenih šuteva sa distance, uz jednu trojku, i stigli do pet poena prednosti.

Nakon toga su izabranici Vlade Vukoičića su zaigrali nešto agresivnije u odbrani i odmah stigli do rezlutatskog egala. Čini se da je Rakočević opet najraspoloženiji za igru, uz konstatnog Raška Katića. Kod gostiju se istakao Kraljević koji je pogodio pomenutu trojku i dva šuta sa distance.
Potvđuje Rakočević da je u usponu forme i trojkom dovodi Zvedu na minus 3, ali Subotić u narednom napadu pogađa posle solo prodora za maksimalnih plus 5.

Nastavio je Split sa brzom šuterskom igrom koja mu do sada donosi rezultat, s tim da su mogli i do ubedljivije prednosti da nisu iamli čak četiri iskupljene lopte u priv deset minuta igre.

Zvezda je previše opušteno ušla u meč sa Splićanima, ali i pored toga su uspeli da deficit održe na minimumu. Mogle je da bude i drugačije da košarkaši Zvezde, tačnije Skot i Braun nisu promašili čak pet slobodnih bacanja - 21:16.

Zvezda je od samog starta drugog perioda igre krenula dosta agresivnije i ozbiljnije. Na poziciji pleja našao se Cvetković koji je čini se i uneo elan i agresivnost u pomalo uspavanu Zvezdu. Prvo je odlično pogodio za dva, da bi u narednom napadu ukrao loptu.

Totalno su igrači Zvezde zbunili Splićane visokim presingom, da bi dosta bolju igru ekipe sa Malog Kalemegdana krunisao upravo Cvetković, posle još jedne odlčne odbrane, polaganjem i pogođenim dodatnim bacanjem - 28:23.

Nastavlja Zvezda da melje Splićane. Posle još jedne fenomenalne odbrane, Radivojević se baca na jednu ničiji loptu, dodaje je do Brauna koji pogađa uz faul, i dodaje +1 sa linije - 33:25.

'Crveno-beli' su ravnomerno raspodelili poene i uspevaju da zadrže osetnu prednost, jedino Majkl Skot ima problema sa šutom. amerikanac je upisao samo jedan poen, dok i dalje ne zna za pogodak iz igre. Boris Savović je sa nekoliko odličnih poteza odveo Zvezdu na maksimalnih plus 10, ali Kraljević sa devet i Subotić sa osam poena održaju nade Splita.

Opet su se izabranici Vlade Vukoičića opustil posle stečene prednosti i dopustili gostima da priđu na plus tri, da bi Rakočević odlično asistirao Katiću, za njegov četvrto poen - i konačnih 42:37 na poluvremenu.
Nastavila je domaća ekipa sa agresivnom i brzom igrom na koju momci iz Splita jednostavno nemaju odgovro. Katić je kao i na kraju prvog poluvremena na asistenciju Rakočevića pogodio za dva, da bi Rakočević u sledećem napadu trojkom odvbeo Zvezdu na plus 10.

Kapiten 'crveno-belih' je još jednom trojkom nastavio da teroriše Splićane, da bi Subotić u narednom napadu odveo Beograđane na maksimalnih plus 15. Kruslin je poenima sa linije penala postigao prve poene za svoju ekipu u drugom delu igre - 56:44.

Malo su se konsolidovali gosti i uspel preko Mimice i Kraljevića da se prbliže Zvezde, ali su Savović dvojkom i trojkom i Radivojević trojkom odveli Zvezdu na velikih plus 16 - 68:52.

Usled sigurne rezultatske prednosti rešio je strateg Zvezda da odmori neke igrače, i da pruži šansu nekim igračima koji imaju manju minutažu. Među njima se izdvojio mladi 21-godišnji Milan Milovanović, koji je iskoristio svoje minuta postigavši osam poena, bez pormašaja iz igre, i dva skoka.

Split je u jednom trenutku uspeo da iskoristi neuigraniju petorku 'crveno-belih' da se približi na minus devet, ali je Zvezda novom odličnom serijom vratila maksimalnih plus 16 - 77:61.

Odigrala je Zvezda završnicu meča kao i veći tok duela. U odbrani su igrali visoko i agresivno, da bi na drugoj strani Lazić i Savović samo dotukli rivala. Veče je kompletirao Majk Skot odličnim zakucavanje, što mu je ujedno bio i prvi pogodak iz igre. Meč je završen sa ubedljivih 94:67.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

100 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: