Petak, 10.01.2014.

02:11

AO: Fantastičan žreb za Novaka

Trostruki uzastopni šampion na Australijan openu Novak Đoković dobio je fantastičan žreb za prvi Gren slem u 2014. godini.

Izvor: B92

AO: Fantastièan žreb za Novaka IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

86 Komentari

Sortiraj po:

missMnine

pre 10 godina

Na sve ovo imam samo nesto da pitam: Kad je "Rafica" cmizdrio i kukao u medijima zbog lošeg žreba??? A realno nikad ga ne stede. Prvi teniser sveta ima najteži mogući žreb do finala.

Radebe

pre 10 godina

Svaki put kada je imao lak žreb, nikda nije osvojio turnir. A kada ima tri jaka protivnika do finala, tada je mašina. Koliko je dobar toliko i nije dobar žreb. U svakom slučaju želim svu sreću i da nas obraduje još jednom titulom, i udje u istoriju kao jedini igrač koji je 4x za redom osvojio AO!!!

veliki strumf

pre 10 godina

@Dr. Tenis Jeste imao dobar zreb na Wimbledonu i sta je uradio - dosao je do finala! Jel' malo? Ili mi samo titule priznajemo? Sta mislis kad se Nole povuce kada cemo imati sledeceg finalistu Wimbledona ili bilo kog GS-a? Zato uzivajmo u Noletu dok jos igra. A za ove Srbe sto navijaju za strance: ja razumem da navijate za druge, ali da ovoliko bez ikakvog razloga mrzite najveceg zivog Srbina naseg Noleta - e to je teska patologija.

michel

pre 10 godina

...svi ovi komentari su samo komentari dok AO ne zavrsi...treba uvek biti spreman za nepredvidjeno jer sve moze da se "srusi'...zbog olake "samouverenost", Djole moze aljkavo da izgubi od "osnovca" u tenisu...Djole, igraj kao da igras sa asovima, profesionalno...

znanje-imanje

pre 10 godina

Ne funkcioniše žreb tako. Odokativno "ovde su bolji, tamo lošiji" znači vrlo malo. Turnir je kup sistem i uparivanje je najbitnija osobina. Šta to znači? Nebrojeno puta se desilo da 2 favorita imaju nejednak žreb, i da 1. ima prividno teži a 2. prividno lakši. Ono što je tada najčešće slučaj je da se, zbog uparivanja, veoma jaki igrači međusobno veoma izakaju u polovini "nesrećnijeg". Kad nakon 2-3 teška meča dođu do favorita oni su iscrpljeni i favorit onda ima izvesnu pobedu. Naprotiv, onaj 2. kome je kao lako, zaista i dobije par lakih mečeva. Onda međutim naiđe na nekog u top formi, koji je takođe lako prošao svoj deo žreba. Tada nastupa izuzetno težak meč, mnogo gori za favorita koji je "imao sreće" nego zbir nekoliko ne tako lakih pobeda za onog favorita koji "nije imao sreće". Dakle tada "srećni" favorit može ili da izgubi ili da se veoma namuči. Ako i prođe u finalu je fizički podređen onom prividno "manje srećnom".
Setite se odličnog Novakovog žreba za FO kada je Sepi poveo 2:0 a potom usledio Tsonga koji je imao 3 meč lopte!
Dodatni faktor je i "krizni meč". Favorit koji nije imao krizni meč često ga doživi kasno i protiv igrača gde nema vađenja, dok onaj manje srećni odradi to na vreme.
Žreb se ODIGRAVA, odmotava, i dinamički aspekti su MNOGO bitnijih od ovih "statičkih" - ko je gde. Tamo Monfils ovde Gulbis, tamo delPo ovde Stan, Mari ili Federer su trenutno slabiji od Tomaša...
Iako je ugledom Nadalova polovina teža kao žreb je realno skoro iste težine!

Jameson12

pre 10 godina

Жреб је жреб а сва ова прича пада у воду ако неко од носилаца испадне рано - као на Вимблдону. И тад је Новак имао најлакши жреб а раном елиминацијом Надала и Федерера остадоше Мареју страшни Јанович и Вердаско, а овамо се Ноле редом сусретао са играчима који су га претходно побеђивали на трави.

Werewolf

pre 10 godina

Dosta asimetrican zreb, al' ajde. Nisu samo tezi nosioci u gornjem delu, nego i"young guns"igraci, a sa njima Nadal opet ne bi trebao da ima problema. Monfis vrlo lako moze da zjani pre 3.runde, igra prvo sa Harisonom pa sa Sokom, 52.igrac sveta Tomic ne treba da bude problem,kao ni Hjuit, koga moze vrlo lako da izbaci Nisikori(16.nosilac).
Mislim da se preteruje i da je Rafi do 1/4 finala put cist.
Del Potro je prosao prilicno lose, igrace najverovatnije sa Dimitrovim ili Raonicem u 4.kolu,a pre toga moze i Per da mu napravi probleme.
Druga cetvrtina je cetvrtina smrti,gomila dobrih igraca.
Marej u 3.rundi protiv Lopeza, a u 4.ili Izner ili Kolsrajber,a onda u 1/4 finalu Federer.
Treca i cetvrta cetvrtina zreba su manje-vise predviljive, mislim da su projektovana 1/4 finala sigurna.

da smorantes von vinči grande slamesku

pre 10 godina

Jao, Kalimero! Ajde, znao sam i do sada da ZAPAD voli Srbe, ali ovako otvoreno da navija za Novaka... Nepravda! Nepravda, bre! Ako ovo nije nameštaljka, onda je nameštaljka onaj meč od prošle godine sa Vavrinkom, kada su sudije i gledaoci listom bili na Novakovoj strani, a o sreći i vetru da se ne govori. Kao što rekoh pre neki dan, kada "minusaši" nisu ukapirali poentu moje opklade, sada sam ljut na ove u Australiji, jer favorizuju moju opkladu, i zbog toga i radi toga, ima da zaradim gomilu para, što opet nije u redu, jer živim u državi u kojoj mnogi fanatično navijaju za Nadala i Federera, i bogami, volem da ih bockam, ovako ili onako, mislim... svejedno! Žreb je žreb, a ne bagrenje!

veliki strumf

pre 10 godina

Rafa ima paklen zreb i realne sanse da ranije ispadne, jer je daleko od neke forme. To je bitno ne zbog eventualnog finala (u kome bi ga Nole razbio), vec zbog prvog mesta. Bilo bi dobro da Rafa ispadne rano jer ovde ne brani poene, i sve sto osvoji je cist car, i moze dosta da pobegne Noletu. Njegova odbrana prvog mesta pocinje nakon AO kada brani mnogo poena do RG. Zao mi je sto Roger nije u Moletovom delu zreba jer bi ga Nole lagano dobio. Realno, mislim da ce Nole, bas kao 2011. izgubiti maksimalno jedan set na celom turniru.

Bane

pre 10 godina

Сад ће Рафица опет да цмиздри и да кука у медијима.
(бачван, 10. januar 2014 02:49)

Pa da je "Rafica"dobio ovakav zreb ti bi pri kukao o Nike zaveri,demagogu...

nadrealni realista

pre 10 godina

Sjajan zreb za novaka!Niko od najboljih do cetvrtfinala!Onda ovaj wawrinka polufinale eventualno ferrer u polufinalu.Mada po mom misljenju odlican zreb za svajcarskog tenisera(federera).Nista do cetvrtfinala,u cetvrtfinalu povredjeni marej,a u polufinalu najverovatnije delpo(najverovatnije dobija nadala).Federer moze dobiti mareja i delpa,novak wawrinku ili congu i ferera i da gledamo pravo finale!!!!AO ce imati sjajnu zavrsnicu uz finale rogera i novaka a zene s.williams i azarenka!Sjajna priprema muskarcima (rogeru i novaku) za medjusobni mec u dc.Videcemo!!!

Vlada

pre 10 godina

Dobro lepo bi bilo da Nole pokupi jos jedan AO, ali trebalo bi da se usredsredi i tempira formu na sredinu sezone. Roalan Garos i Vimbldon. Zato ovaj zreb i ne bi trebalo da bude bitan.

uvek Zvezda

pre 10 godina

Mi smo čudan narod... Siguran sam da ni na jednom španskom sajtu nema ovoliko Španaca koji pljuju po Nadalu... Naši ljudi su stvarno neverovatni...Ne može niko da vas natera da navijate za Novaka ili da ga volite ali dajte malo iskulirajte... Čovek nas u svakoj situaciji na najbolji način predstavlja u svetu, ogromne pare daje u humanitarne svrhe ali vam je Rafa bolji.... Što se žreba tiče sad mu je nakljonjen a x puta pre toga nije bio. To je sport i kraj priče.....

dejavu

pre 10 godina

Pošto je početak sezone i Novakov prvi takmičarski turnir,ovakav raspored i nije prednost.Nole bi preko jačih protivnika video gde se nalazi u tom trenutku,uigravao se i ispravljao nedostatke kako se turnir bliži završnici.Na kraju krajeva,Djoković je dugo već najkonstantniji igrač na ATP turu,i veoma retko ne prodje bar do polufinala.Nikakvi žrebovi nisu uticali na to,on ima uopšteno,a naročito od 2007. vrlo malo izgubljemih mečeva od van top 5 igrača sa liste...Da je dobio i Federera i Congu i Hjuita,opet bi prošao dalje,od svih njih je danas znatno bolji.

Mairon

pre 10 godina

Nema svrhe previse raspravljati oko zreba, on je takav kakav je. Sudeci po njemu, Djokovic ima 'cist' prolaz do finala. Oko ostalih, ne bih se usudio da dajem procene.
Sto se Rafe tice mislim da ce mu Delpo biti najtezi protivnik i da ako njega prodje, u slucaju da u SF naidje na Federera ili Murreya, imao bi laksi posao. Murray je verovatno jos u fazi oporavka i ovaj turnir mu nije toliki prioritet a Federer, prosto smatram nemogucim da on dobija Novaka ili Rafu u mecu od cetiri ili pet setova. Jedan set moze dobiti ali vise ne verujem. Ako i dobije jednog vrlo su male sanse da dobije i drugog. Videli smo da je u mecevima sa Novakom u Parizu i Londonu dobijao set ali u finalnim setovima prosto je padao i nije imao sanse. Sa Rafom je od samog starta meca bio u podredjenom polozaju.
Novak definivitno ima najvece sanse. Rafa je tu sledeci ali imace tezak turnir, ako bude igrao kao na US Openu ima itekako izgleda.

Fail

pre 10 godina

Pa ovo bas i nije tako gobro. Igrace opusteno i onda ce da dodje u finale gde ce neko da ga satre zato sto je u prethodnim mecevima testirao svoju igru do nekih visljih granica.

savjet

pre 10 godina

Novakovi navijači počeli su već da slave osvajanje pete uzastopne titule na A0 ,međutim savjetujem im da" smanje" doživljaj,pošto su zaboravili da je on 2012. i 2013 .godine imao najpovoljniji žrijeb na GS-ima ,ali se nešto titula na njima nije naosvajao.

savjet

pre 10 godina

Novakovi navijači počeli su već da slave osvajanje pete uzastopne titule na A0 ,međutim savjetujem im da" smanje" doživljaj,pošto su zaboravili da je on 2012. i 2013 .godine imao najpovoljniji žrijeb na GS-ima ,ali se nešto titula na njima nije naosvajao.

Gagi

pre 10 godina

Ljudi, shvatite već jednom, ti koji "pljuju" Noleta su klasični troleri, hoće da vide reakcije u odgovorima na njihove provokacije. Uz ponekog "susjeda". Pa valjda ste to shvatili, niste na netu od juče. Inače, Novak osvaja predstojeći turnir, uzivajmo.

Sasa

pre 10 godina

Ovo je sramota. i na Vimbldonu i US Openu je dobijao najlaksi zreb, prosle godine na AO, igrao je protiv Ferera u polufinalu, sramota za svetski tenis.
(..., 10. januar 2014 04:25)

Sredio mu Tole.

Цига

pre 10 godina

Мене највише забрињава меч са Гулбисом у трећем колу тако да је жреб одличан. Не бих волео да је извукао Томића или Хјуита у уводним рундама - нека их тамо код Рафе :-)..
Биће занимљив турнир од самог старта.

За све оне који се жале да Новак има лак жреб заборављају да Надал прошле године ниједном није морао да игра са Марејем на пример, док се Новак рвао и са њим и са Рафом и Дел Потром по грен слемовима током целе сезоне...

xxx

pre 10 godina

Novak ima najlaksi zreb i sigurno dolazi do finala. Veca je neizvesnost oko toga ko ce mu biti protivnik u finalu.
Na drugoj strani, Nadal ima najtezi zreb, narocito zbog toga sto ima teske protivnike u prvoj sedmici i vrlo tesko cetvrtfinale sa Delpom, koje lako moze izgubiti.
Marej nije u igrackoj formi, veoma lose igra i njegov maksimum je cetvrtfinale,u kome ne moze pobediti Federera.
Federer podize formu, velika je razlika izmedju njegove igre na zavrsnom turniru i sada. Cak i tada je bio u stanju da pobedi Delpa i da igra 3 seta sa Novakom.
Mislim da Federer sigurno dolazi do polufinala, a tamo ga ceka ili Rafa ili Delpo. Ko god da to bude bice umorniji, a Federeru i dalje podloga na AO odgovara vise nego Rafi ili Delpu, iako su oni mladji i fizicki jaci,tako da je moj tip za finale Novak- Federer.
E, tu je Novak u prednosti, u odnosu na svakoga. Prvo zato sto je 3 puta zaredom osvajao AO i tu je najbolji, a drugo zato sto ce biti odmorniji i od Federera, Nadala ili Del Potra.
Naravno, najlaksi protivnik u finalu bio bi Delpo, protiv Nadala je Novak favorit na AO, dok je protiv Federera favorit, ali mislim da bi mu mozda RF i najmanje odgovarao, jer za razliku od Nadala, Federer nema onaj strah i kompleks od Novaka, a Novak je protiv Federera iz nekog razloga manje siguran u sebe i manje mentalno stabilan, nego kada igra protiv Rafe.
U svakom slucaju- Novak je najveci favorit, nadam se finalu sa Del Potrom, koji mi je omiljeni strani teniser.

Realno

pre 10 godina

Da je kojim slucajem Nadalu bio ovako lak raspored vjerovatno bi sad imali gomilu srpskih komentara kako je sve namjesteno,a ovako je pak sve u redu,regularno...

nex

pre 10 godina

Kakvi ljudi,samo citam i ne veujem.Godinama unazad Federer i Nadal imali povlascene zrebove,i Novak ih deljao redom,i stalno se ponavljalo,i tad je bilo ok.I tad ovi nadalovci nisu ke...li ko sad,i to nadalovci Srbi,koji su najgori.I sad se covek izborio za svoju poziciju u tenisu,i odmah nekom smeta.Nemoj bre da me nervirate,breee.Sram vas bilo.Federeu svaka cast,ali dosao je mladji.A Nadal ce ove godine da vidi da bez dopinga Noletu ne moze ni da prismrdi.Jeste,Nole je postao sila u tenisu,i svi drugi bezi s puta.Kraj price.

zex

pre 10 godina

nije to lak zreb samo se cini,Berdih,Ferer i Vavrinka mogu da pobede svakog igraca iz nadalovog kostura.dobra stvar je sto ce biti bas zanimljivo u drugim kosturu gde su sve velika imena bice ludilo.jedva cekam da pocne.

Sofija

pre 10 godina

Napokon, napokon! Da se sreća malo osmjehne i Novaku. Godinama je imao uvjerljivo najgori ždrijeb na GS-ovima, toliko da je to već statistički bilo sumnjivo.Da vidimo sada Škota hoće li uzeti barem set Nadalu! Možda čak bude toliko demotiviran ždrijebom da će prije ispasti. U stvari, to je sasvim izgledno. Federer - Nadal polufinale i 23-10 nakon toga. I tako do 40-10. Ne vjerujem da će Nole osvojiti turnir, teško, jednostavno 4 puta za redom ne ide. Najbolje je iza njega, uskoro ima 27 godina. Treba mu samo 1 GS da uđe u GOAT keategoriju, ali se bojim da će to biti jako teško.

Krsto

pre 10 godina

http://www.ausopen.com/en_AU/event_guide/history/great_ao_champions.html Moze li neko pisati administratoru sajta AO da napokon i Noleta unesu u rubriku velikih AO sampiona. Zasluzio je to sa 4 titule. Pozdrav i nadam se novoj tituli!

MilaR

pre 10 godina

Polako, bez euforije! I Nadal je mislio da ce u prvoj rundi na Vimbldonu prosle godine protrckarati kroz prvu rundu, a nasao se "na ulici".

Milan Djordjevic

pre 10 godina

Iz iskustva znam da nikad nije dobijao igrač koji ima lakši žreb, još sa druge strane kostura biće iznenađenja na pretek. Znači kladite se protiv Novaka i dobijate 100%. Navijam za Novaka ali ove godine slaba vajda, nema šanse, nažalost.

Sasa

pre 10 godina

Ako cemo posteno,Novak nije zasluzeno osvojio AO prosle godine,posto je Vavrinka u mecu protiv njega veoma ostecen kad mu je u odlucujucem setu i na brejk poenu dosudjen nepostojeci aut.
(Miro, 10. januar 2014 03:47)

Potpuno se slazem s tobom, i gledalac u osmom redu na sedistu broj 133 je stalno "agresivno cutao" i na sav glas zvakao zvaku , kad god je Vavrinka trebao da servira, a ako se secate i u 17-tom minutu meca, kod kornera sa leve straneNovak je bio u "dubokom" ofsajdu.
"Dijagnosticar", Nis

ja

pre 10 godina

@Mirko
Ma nemoj? A kad je to morao da pobedi 4 najboljih da bi osvojio nesto? Kada je imao najtezi zreb?
Na US Openu 2013 imao najlaksi zreb, na Vimbldonu 2013 na jednoj strani Federer, Nadal, Marej, na drugoj sam Novak, na RG opet bez ozbiljnog rivala do polufinala, na AO 2013 najtezi protivnik mu bio Wawrinka, u polufinalu isao na Ferera, US Open 2012, opet najlaksi zreb, Vimbldon 2012, do polufinala sa Federerom nije imao ozbiljnog rivala, RG 2012- takodje, AO 2012 opet laksi zreb od Nadala....
Nisu vazna polufinala, vazno je da Djokovic UVEK ima najlaksi put do polufinala, nema teskih meceva i manje trosi snagu, zato ima vise energije kada dodje do same zavrsnice.
Sramota je da neko odredi ovakav zreb!

Bojan1

pre 10 godina

Uh, kako mrzim tu osobinu naseg naroda da se pobede proslavljaju unapred i da se protivnici, ma kakvi oni bili, omalovazavaju do neverovatnih granica. To je nase srpsko prokletstvo.

Sava

pre 10 godina

Zreb uopste nije bitan, Novak je najbolji, ide na titulu i svaki zreb je povoljan. Cak je u proslosti bilo i bolje kada je imao "tezi" zreb koji mu ne dozvoljava da se uljuljka i opusti.

Dzoni

pre 10 godina

Da je Nadal dobio ovakav zrijeb svi bi kovali teorije zavjere.Ali posto Nole dobija vec 6-ti Grend Slem (ne racunajuci Vimbldon)zaredom ubjedljivo najlaksi zrijeb,iako je No.2 na rang listi sve je u redu i sve je razumljivo.E iskreni ste bas,to mi se svidja.Au sramote,da broj 1 u prva 2 kola ima tezi zrijeb nego No.2 do finala.Posteno kao i uvjek.Pozdrav :D

nn

pre 10 godina

Svima ovima koji dolaze na srpske portale i postavljaju uvredljive komentare na račun Noleta, želim da pogledaju na kom je mestu njihov najbolji tenisač?

TGV

pre 10 godina

Noletov zreb nije uopste lak kao sto na prvi pogled izgleda jer Vavrinka, Ferer i Berdih su sve samo nisu laki protivnici.Federerov zreb nije los jer ne verujem da Mari moze u ovom trenutku da bude konkurentan za trofej.Verujem da nece daleko dogurati.Dakle ostaje mu jedino Conga a tu vec ima sanse ukoliko ne bude neko iznenadjenje kao na Vimbldonu.Nadal ima najtezi raspored definitivno ali ako hocete trofej,raspored vas ne interesuje previse.Bilo je GS gde je Nole imao mnogo tezi tj najtezi zreb tako da dezurni pljuvaci pre neg sto krenu sa iznosenjem nebuloza se osvrnu malo u nazad i videce surovu istinu po same sebe.

Mirko

pre 10 godina

Možda to jeste lakše nego do sad, ali Novak je već osvajao sve to a da je pri tome morao da pobedi praktično sve igrače iz top 4 ili tri i jedno ili dvojicu iz top 10 - to je jednostavno logično, takav je sistem takmičenja.

Ko god da hoće da dobije ovaj GS mora da pobedi svakoga i tu nema priče.
Jedino što je lakše je što možda neće morati da igra epske mečeve pre finala, što je slažem se - puno lakše.
Hvala bogu da je tako, za razliku od mnogih godina do sada..

Puno sreće Nole! Razbij ih sve i uzmi taj GS!

...

pre 10 godina

Ovo je sramota. i na Vimbldonu i US Openu je dobijao najlaksi zreb, prosle godine na AO, igrao je protiv Ferera u polufinalu, sramota za svetski tenis.

branimirbjelica

pre 10 godina

misli mi se vracaju nekoliko godina u nazad kada je Rodjo imao malo malo pa ovakve zrebove,Nole bi pobijedio i da je tezi zrijeb.Rafu ne vidim u finalu,brutalna dominacija i tako cijelu godinu!!! forza Nole,pozdrav svima iz Italije!

Svete

pre 10 godina

Od cele donje polovine zreba do finala jedino Gulbis moze da napravi eventualno probleme Novaku i to ako uopste dogura do 4R i naravno Stanislas u QF i to ako on dotle dodje mada ako ga nije dobio prosle godine cisto sumnjam da ce ove, ostalo sve bi trebalo da bude rutinski cak mislim da bi u eventualnom SF Djole trebao da ima najlaksi mec protiv Berdiha ili Ferera posto znamo kako igra sa njima, imam neki osecaj da ce iz tog dela Berdih nekako da se tiho da se dosunja do polufinala. E sad gornja polovina, Nadal u 1R TOmic, eventualno u 3R Monfils, u 4R mozda Hjuit onda 100% DelPotro posto ne vidim ko njega moze da izbaci pre QF to je 1/4 zreba. U 2/4 Marej u 3R eventualno Lopez u 4R mozda Izner mada cisto sumnjam da ce proci obojicu, Federer u 3R Verdasko on je odlican igrac ako bude igrao kako zna, mozda bude pitao Robreda za savet, u 4R verovatno Tsonga i to ce biti test za njega i verujem da pobednik tog meca sigurno ide u SF. Tako da sto se tice zreba iz Djoletovog ugla izgleda idealno i nadamo se tituli broj 5.

Believer

pre 10 godina

Na muci se poznaju junaci. Dok nole igra sa igracima koki imaju ranking od 90 do 190 mesta, snazni lav, kralj, bori se sam protiv svih, desetoduplo tezim igracima u odnosu na nola. Srijecno Rafa, kralju. Vamos jednom hajmooo

mata

pre 10 godina

Jeste, ume Wawrinka da poludi ali akd se igra u 2 seta. Za duze od toga pozadina krece da ga vuce na dole. Nema energije za 3 dobijena. Moze Nola da gubi protiv njeda i 0:2, ali pobedjuje na kraju 3:2.

draganns

pre 10 godina

Beker se vec isplatio, bilo jen i vreme da Novak ima nekog da lobira, pa i on je legenda

http://refleksija.me/sport/tenis/2014/01/10/nadalu-paklen-zrijeb-dokovicu-setnja/58496/

Miro

pre 10 godina

Ako cemo posteno,Novak nije zasluzeno osvojio AO prosle godine,posto je Vavrinka u mecu protiv njega veoma ostecen kad mu je u odlucujucem setu i na brejk poenu dosudjen nepostojeci aut.

Ognjen

pre 10 godina

Ubedljivo najbolji gren slem, nekako najvise ga pratim u poredjenju sa ostalim, bez obzira sto su mecevi jako kasno po nasem vremenu, sjajan zreb za noleta, idemo nasii!!!!

Dule

pre 10 godina

Noletov deo zreba ubedljivo najslabiji osim vavrinke nema kvalitetnog tenisera (gaske mu lezi savrseno tako da njega i ne racunam) samo sto to moze da bude mac sa dve ostrice ali mislim da je i nole zadovoljan zrebom za razliku od nadala.

Иван

pre 10 godina

Кафкијански жреб за Рафу: "Неко је сигурно оклеветао Рафаела Н. и послао му најтеже могуће ривале, Томића у првом колу, Монфиса у трећем, Хјуита у четвртом, Дел Потра у четвртфиналу, Марија у полуфиналу...". Новак треба да буде презадовољан. И нико осим њега. Чак ни Ферер, јер тај једино Ђоковића тренутно не може да победи. Девојке су прошле релативно добро. Јелена боље, али Ана има веће шансе да скине који скалп. Ма, нека им је свима са срећом!

Nebojsa

pre 10 godina

Nadal Delpo Federer Marej i Conga sa jedne strane Novak sa druge pa da je sam sastavljao zreb nebi mogao bolje od ovog jedina prava pretnja do finala bi trebalo da mu bude Wavrinka ali on nije bas uvek pouzdan tako da nema garancije da u opste dodje do njihovog meca kako god dobio je sve meceve prosle godine protiv njega a dva zadnja vrlo lako tako da srecno i nadam se novoj tituli.

dj

pre 10 godina

Dobar zreb,ko dobar dan :) Wawrinka ima ,,neke" sanse protiv Noleta,Berdih nikakve.Ostalo boranija teska. Noletov protivnik u finalu je misterija.Nadal blagi favorit.Delpo ima cemu da nada, Roger ne.Marej cini mi se takmicarski nespreman.

Nenad

pre 10 godina

To je odlicna vest.Samo,nemojte se uljuljkati time I nemojte da vam na pamet padne da se uopste salite sa cinjenicom sto mu je Wawrinka "lak" protivnik u cetvrtfinalu.Povucen proslogodisnjim iskustvom,a i tokom meceva sa njim prosle sezone,nece Novak imati nista laksi posao nego lane.Ferrera i Berdycha je redovno tukao na Rod Laver Areni prethodnih sezona,ali svaki novi mec je nova prica,prica za sebe.I ti momci treniraju i spremaju se za Ozi Open kao i svi top 10 igraci.Zato Nole mora ostati fokusiran od prvog kola,pa sve do finala,i duboko verujmo,odbrane krune i 4 uzastopne titule u Melburnu,a 5-e ukupno.Srecno,Nole!:-)

volim tenis

pre 10 godina

Murray: lako do QF, predvidjeno ce sresti Federera u cetvrtfinalu i ako ga prodje onda Rafa u polufinalu.

Nadal: Tomic prvo kolo, Monfils R3, Del Potro QF, Murray SF

Berdych: lako do QF gde se predvidjeno srece sa Fererom

Ferrer: moguci Dolgopolov, Janowicz, Haas pre cetvrtfinala

Djokovic: Gulbis R3 pa Warwinka u QF, pa najverovatnije Berdych u polufinalu.


Nijedan zreb nije lak ali najverovatnija su sledeca polufinala, mada iznenadjenja nikada nisu iskljucena.

Murray - Nadal i Berdych -Djokovic
Kvote su reagovale na zreb (Djokovic 1.99 sa 2.22 Nadal 4.5 sa 3.7)


Berdych vs Djokovic

KC

pre 10 godina

Pratio sam uzivo zreb, stva ne verujem da se ovako namestilo :D Novaku samo Vavrinka moze da predstavlja problem u vrtfinalu i to ako bude bio raspolozen kao na proslom AO, u suprotnom Novak moze lagano da se proseta do finala. Sa druge strane bice zanimljivo, Delpo-Nadal i Marej-Federer, strasni mecevi u najavi :) IDEMO NOLE DO TITULE! P.S. Dajte fantasy :)

Mirko

pre 10 godina

Možda to jeste lakše nego do sad, ali Novak je već osvajao sve to a da je pri tome morao da pobedi praktično sve igrače iz top 4 ili tri i jedno ili dvojicu iz top 10 - to je jednostavno logično, takav je sistem takmičenja.

Ko god da hoće da dobije ovaj GS mora da pobedi svakoga i tu nema priče.
Jedino što je lakše je što možda neće morati da igra epske mečeve pre finala, što je slažem se - puno lakše.
Hvala bogu da je tako, za razliku od mnogih godina do sada..

Puno sreće Nole! Razbij ih sve i uzmi taj GS!

Иван

pre 10 godina

Кафкијански жреб за Рафу: "Неко је сигурно оклеветао Рафаела Н. и послао му најтеже могуће ривале, Томића у првом колу, Монфиса у трећем, Хјуита у четвртом, Дел Потра у четвртфиналу, Марија у полуфиналу...". Новак треба да буде презадовољан. И нико осим њега. Чак ни Ферер, јер тај једино Ђоковића тренутно не може да победи. Девојке су прошле релативно добро. Јелена боље, али Ана има веће шансе да скине који скалп. Ма, нека им је свима са срећом!

Ognjen

pre 10 godina

Ubedljivo najbolji gren slem, nekako najvise ga pratim u poredjenju sa ostalim, bez obzira sto su mecevi jako kasno po nasem vremenu, sjajan zreb za noleta, idemo nasii!!!!

Nebojsa

pre 10 godina

Nadal Delpo Federer Marej i Conga sa jedne strane Novak sa druge pa da je sam sastavljao zreb nebi mogao bolje od ovog jedina prava pretnja do finala bi trebalo da mu bude Wavrinka ali on nije bas uvek pouzdan tako da nema garancije da u opste dodje do njihovog meca kako god dobio je sve meceve prosle godine protiv njega a dva zadnja vrlo lako tako da srecno i nadam se novoj tituli.

Nenad

pre 10 godina

To je odlicna vest.Samo,nemojte se uljuljkati time I nemojte da vam na pamet padne da se uopste salite sa cinjenicom sto mu je Wawrinka "lak" protivnik u cetvrtfinalu.Povucen proslogodisnjim iskustvom,a i tokom meceva sa njim prosle sezone,nece Novak imati nista laksi posao nego lane.Ferrera i Berdycha je redovno tukao na Rod Laver Areni prethodnih sezona,ali svaki novi mec je nova prica,prica za sebe.I ti momci treniraju i spremaju se za Ozi Open kao i svi top 10 igraci.Zato Nole mora ostati fokusiran od prvog kola,pa sve do finala,i duboko verujmo,odbrane krune i 4 uzastopne titule u Melburnu,a 5-e ukupno.Srecno,Nole!:-)

Dule

pre 10 godina

Noletov deo zreba ubedljivo najslabiji osim vavrinke nema kvalitetnog tenisera (gaske mu lezi savrseno tako da njega i ne racunam) samo sto to moze da bude mac sa dve ostrice ali mislim da je i nole zadovoljan zrebom za razliku od nadala.

KC

pre 10 godina

Pratio sam uzivo zreb, stva ne verujem da se ovako namestilo :D Novaku samo Vavrinka moze da predstavlja problem u vrtfinalu i to ako bude bio raspolozen kao na proslom AO, u suprotnom Novak moze lagano da se proseta do finala. Sa druge strane bice zanimljivo, Delpo-Nadal i Marej-Federer, strasni mecevi u najavi :) IDEMO NOLE DO TITULE! P.S. Dajte fantasy :)

draganns

pre 10 godina

Beker se vec isplatio, bilo jen i vreme da Novak ima nekog da lobira, pa i on je legenda

http://refleksija.me/sport/tenis/2014/01/10/nadalu-paklen-zrijeb-dokovicu-setnja/58496/

dj

pre 10 godina

Dobar zreb,ko dobar dan :) Wawrinka ima ,,neke" sanse protiv Noleta,Berdih nikakve.Ostalo boranija teska. Noletov protivnik u finalu je misterija.Nadal blagi favorit.Delpo ima cemu da nada, Roger ne.Marej cini mi se takmicarski nespreman.

Svete

pre 10 godina

Od cele donje polovine zreba do finala jedino Gulbis moze da napravi eventualno probleme Novaku i to ako uopste dogura do 4R i naravno Stanislas u QF i to ako on dotle dodje mada ako ga nije dobio prosle godine cisto sumnjam da ce ove, ostalo sve bi trebalo da bude rutinski cak mislim da bi u eventualnom SF Djole trebao da ima najlaksi mec protiv Berdiha ili Ferera posto znamo kako igra sa njima, imam neki osecaj da ce iz tog dela Berdih nekako da se tiho da se dosunja do polufinala. E sad gornja polovina, Nadal u 1R TOmic, eventualno u 3R Monfils, u 4R mozda Hjuit onda 100% DelPotro posto ne vidim ko njega moze da izbaci pre QF to je 1/4 zreba. U 2/4 Marej u 3R eventualno Lopez u 4R mozda Izner mada cisto sumnjam da ce proci obojicu, Federer u 3R Verdasko on je odlican igrac ako bude igrao kako zna, mozda bude pitao Robreda za savet, u 4R verovatno Tsonga i to ce biti test za njega i verujem da pobednik tog meca sigurno ide u SF. Tako da sto se tice zreba iz Djoletovog ugla izgleda idealno i nadamo se tituli broj 5.

mata

pre 10 godina

Jeste, ume Wawrinka da poludi ali akd se igra u 2 seta. Za duze od toga pozadina krece da ga vuce na dole. Nema energije za 3 dobijena. Moze Nola da gubi protiv njeda i 0:2, ali pobedjuje na kraju 3:2.

uvek Zvezda

pre 10 godina

Mi smo čudan narod... Siguran sam da ni na jednom španskom sajtu nema ovoliko Španaca koji pljuju po Nadalu... Naši ljudi su stvarno neverovatni...Ne može niko da vas natera da navijate za Novaka ili da ga volite ali dajte malo iskulirajte... Čovek nas u svakoj situaciji na najbolji način predstavlja u svetu, ogromne pare daje u humanitarne svrhe ali vam je Rafa bolji.... Što se žreba tiče sad mu je nakljonjen a x puta pre toga nije bio. To je sport i kraj priče.....

Sasa

pre 10 godina

Ako cemo posteno,Novak nije zasluzeno osvojio AO prosle godine,posto je Vavrinka u mecu protiv njega veoma ostecen kad mu je u odlucujucem setu i na brejk poenu dosudjen nepostojeci aut.
(Miro, 10. januar 2014 03:47)

Potpuno se slazem s tobom, i gledalac u osmom redu na sedistu broj 133 je stalno "agresivno cutao" i na sav glas zvakao zvaku , kad god je Vavrinka trebao da servira, a ako se secate i u 17-tom minutu meca, kod kornera sa leve straneNovak je bio u "dubokom" ofsajdu.
"Dijagnosticar", Nis

volim tenis

pre 10 godina

Murray: lako do QF, predvidjeno ce sresti Federera u cetvrtfinalu i ako ga prodje onda Rafa u polufinalu.

Nadal: Tomic prvo kolo, Monfils R3, Del Potro QF, Murray SF

Berdych: lako do QF gde se predvidjeno srece sa Fererom

Ferrer: moguci Dolgopolov, Janowicz, Haas pre cetvrtfinala

Djokovic: Gulbis R3 pa Warwinka u QF, pa najverovatnije Berdych u polufinalu.


Nijedan zreb nije lak ali najverovatnija su sledeca polufinala, mada iznenadjenja nikada nisu iskljucena.

Murray - Nadal i Berdych -Djokovic
Kvote su reagovale na zreb (Djokovic 1.99 sa 2.22 Nadal 4.5 sa 3.7)


Berdych vs Djokovic

...

pre 10 godina

Ovo je sramota. i na Vimbldonu i US Openu je dobijao najlaksi zreb, prosle godine na AO, igrao je protiv Ferera u polufinalu, sramota za svetski tenis.

Цига

pre 10 godina

Мене највише забрињава меч са Гулбисом у трећем колу тако да је жреб одличан. Не бих волео да је извукао Томића или Хјуита у уводним рундама - нека их тамо код Рафе :-)..
Биће занимљив турнир од самог старта.

За све оне који се жале да Новак има лак жреб заборављају да Надал прошле године ниједном није морао да игра са Марејем на пример, док се Новак рвао и са њим и са Рафом и Дел Потром по грен слемовима током целе сезоне...

Sasa

pre 10 godina

Ovo je sramota. i na Vimbldonu i US Openu je dobijao najlaksi zreb, prosle godine na AO, igrao je protiv Ferera u polufinalu, sramota za svetski tenis.
(..., 10. januar 2014 04:25)

Sredio mu Tole.

Believer

pre 10 godina

Na muci se poznaju junaci. Dok nole igra sa igracima koki imaju ranking od 90 do 190 mesta, snazni lav, kralj, bori se sam protiv svih, desetoduplo tezim igracima u odnosu na nola. Srijecno Rafa, kralju. Vamos jednom hajmooo

Jameson12

pre 10 godina

Жреб је жреб а сва ова прича пада у воду ако неко од носилаца испадне рано - као на Вимблдону. И тад је Новак имао најлакши жреб а раном елиминацијом Надала и Федерера остадоше Мареју страшни Јанович и Вердаско, а овамо се Ноле редом сусретао са играчима који су га претходно побеђивали на трави.

veliki strumf

pre 10 godina

@Dr. Tenis Jeste imao dobar zreb na Wimbledonu i sta je uradio - dosao je do finala! Jel' malo? Ili mi samo titule priznajemo? Sta mislis kad se Nole povuce kada cemo imati sledeceg finalistu Wimbledona ili bilo kog GS-a? Zato uzivajmo u Noletu dok jos igra. A za ove Srbe sto navijaju za strance: ja razumem da navijate za druge, ali da ovoliko bez ikakvog razloga mrzite najveceg zivog Srbina naseg Noleta - e to je teska patologija.

nn

pre 10 godina

Svima ovima koji dolaze na srpske portale i postavljaju uvredljive komentare na račun Noleta, želim da pogledaju na kom je mestu njihov najbolji tenisač?

xxx

pre 10 godina

Novak ima najlaksi zreb i sigurno dolazi do finala. Veca je neizvesnost oko toga ko ce mu biti protivnik u finalu.
Na drugoj strani, Nadal ima najtezi zreb, narocito zbog toga sto ima teske protivnike u prvoj sedmici i vrlo tesko cetvrtfinale sa Delpom, koje lako moze izgubiti.
Marej nije u igrackoj formi, veoma lose igra i njegov maksimum je cetvrtfinale,u kome ne moze pobediti Federera.
Federer podize formu, velika je razlika izmedju njegove igre na zavrsnom turniru i sada. Cak i tada je bio u stanju da pobedi Delpa i da igra 3 seta sa Novakom.
Mislim da Federer sigurno dolazi do polufinala, a tamo ga ceka ili Rafa ili Delpo. Ko god da to bude bice umorniji, a Federeru i dalje podloga na AO odgovara vise nego Rafi ili Delpu, iako su oni mladji i fizicki jaci,tako da je moj tip za finale Novak- Federer.
E, tu je Novak u prednosti, u odnosu na svakoga. Prvo zato sto je 3 puta zaredom osvajao AO i tu je najbolji, a drugo zato sto ce biti odmorniji i od Federera, Nadala ili Del Potra.
Naravno, najlaksi protivnik u finalu bio bi Delpo, protiv Nadala je Novak favorit na AO, dok je protiv Federera favorit, ali mislim da bi mu mozda RF i najmanje odgovarao, jer za razliku od Nadala, Federer nema onaj strah i kompleks od Novaka, a Novak je protiv Federera iz nekog razloga manje siguran u sebe i manje mentalno stabilan, nego kada igra protiv Rafe.
U svakom slucaju- Novak je najveci favorit, nadam se finalu sa Del Potrom, koji mi je omiljeni strani teniser.

Miro

pre 10 godina

Ako cemo posteno,Novak nije zasluzeno osvojio AO prosle godine,posto je Vavrinka u mecu protiv njega veoma ostecen kad mu je u odlucujucem setu i na brejk poenu dosudjen nepostojeci aut.

Gagi

pre 10 godina

Ljudi, shvatite već jednom, ti koji "pljuju" Noleta su klasični troleri, hoće da vide reakcije u odgovorima na njihove provokacije. Uz ponekog "susjeda". Pa valjda ste to shvatili, niste na netu od juče. Inače, Novak osvaja predstojeći turnir, uzivajmo.

MilaR

pre 10 godina

Polako, bez euforije! I Nadal je mislio da ce u prvoj rundi na Vimbldonu prosle godine protrckarati kroz prvu rundu, a nasao se "na ulici".

nex

pre 10 godina

Kakvi ljudi,samo citam i ne veujem.Godinama unazad Federer i Nadal imali povlascene zrebove,i Novak ih deljao redom,i stalno se ponavljalo,i tad je bilo ok.I tad ovi nadalovci nisu ke...li ko sad,i to nadalovci Srbi,koji su najgori.I sad se covek izborio za svoju poziciju u tenisu,i odmah nekom smeta.Nemoj bre da me nervirate,breee.Sram vas bilo.Federeu svaka cast,ali dosao je mladji.A Nadal ce ove godine da vidi da bez dopinga Noletu ne moze ni da prismrdi.Jeste,Nole je postao sila u tenisu,i svi drugi bezi s puta.Kraj price.

znanje-imanje

pre 10 godina

Ne funkcioniše žreb tako. Odokativno "ovde su bolji, tamo lošiji" znači vrlo malo. Turnir je kup sistem i uparivanje je najbitnija osobina. Šta to znači? Nebrojeno puta se desilo da 2 favorita imaju nejednak žreb, i da 1. ima prividno teži a 2. prividno lakši. Ono što je tada najčešće slučaj je da se, zbog uparivanja, veoma jaki igrači međusobno veoma izakaju u polovini "nesrećnijeg". Kad nakon 2-3 teška meča dođu do favorita oni su iscrpljeni i favorit onda ima izvesnu pobedu. Naprotiv, onaj 2. kome je kao lako, zaista i dobije par lakih mečeva. Onda međutim naiđe na nekog u top formi, koji je takođe lako prošao svoj deo žreba. Tada nastupa izuzetno težak meč, mnogo gori za favorita koji je "imao sreće" nego zbir nekoliko ne tako lakih pobeda za onog favorita koji "nije imao sreće". Dakle tada "srećni" favorit može ili da izgubi ili da se veoma namuči. Ako i prođe u finalu je fizički podređen onom prividno "manje srećnom".
Setite se odličnog Novakovog žreba za FO kada je Sepi poveo 2:0 a potom usledio Tsonga koji je imao 3 meč lopte!
Dodatni faktor je i "krizni meč". Favorit koji nije imao krizni meč često ga doživi kasno i protiv igrača gde nema vađenja, dok onaj manje srećni odradi to na vreme.
Žreb se ODIGRAVA, odmotava, i dinamički aspekti su MNOGO bitnijih od ovih "statičkih" - ko je gde. Tamo Monfils ovde Gulbis, tamo delPo ovde Stan, Mari ili Federer su trenutno slabiji od Tomaša...
Iako je ugledom Nadalova polovina teža kao žreb je realno skoro iste težine!

Krsto

pre 10 godina

http://www.ausopen.com/en_AU/event_guide/history/great_ao_champions.html Moze li neko pisati administratoru sajta AO da napokon i Noleta unesu u rubriku velikih AO sampiona. Zasluzio je to sa 4 titule. Pozdrav i nadam se novoj tituli!

Mairon

pre 10 godina

Nema svrhe previse raspravljati oko zreba, on je takav kakav je. Sudeci po njemu, Djokovic ima 'cist' prolaz do finala. Oko ostalih, ne bih se usudio da dajem procene.
Sto se Rafe tice mislim da ce mu Delpo biti najtezi protivnik i da ako njega prodje, u slucaju da u SF naidje na Federera ili Murreya, imao bi laksi posao. Murray je verovatno jos u fazi oporavka i ovaj turnir mu nije toliki prioritet a Federer, prosto smatram nemogucim da on dobija Novaka ili Rafu u mecu od cetiri ili pet setova. Jedan set moze dobiti ali vise ne verujem. Ako i dobije jednog vrlo su male sanse da dobije i drugog. Videli smo da je u mecevima sa Novakom u Parizu i Londonu dobijao set ali u finalnim setovima prosto je padao i nije imao sanse. Sa Rafom je od samog starta meca bio u podredjenom polozaju.
Novak definivitno ima najvece sanse. Rafa je tu sledeci ali imace tezak turnir, ako bude igrao kao na US Openu ima itekako izgleda.

dejavu

pre 10 godina

Pošto je početak sezone i Novakov prvi takmičarski turnir,ovakav raspored i nije prednost.Nole bi preko jačih protivnika video gde se nalazi u tom trenutku,uigravao se i ispravljao nedostatke kako se turnir bliži završnici.Na kraju krajeva,Djoković je dugo već najkonstantniji igrač na ATP turu,i veoma retko ne prodje bar do polufinala.Nikakvi žrebovi nisu uticali na to,on ima uopšteno,a naročito od 2007. vrlo malo izgubljemih mečeva od van top 5 igrača sa liste...Da je dobio i Federera i Congu i Hjuita,opet bi prošao dalje,od svih njih je danas znatno bolji.

Bojan1

pre 10 godina

Uh, kako mrzim tu osobinu naseg naroda da se pobede proslavljaju unapred i da se protivnici, ma kakvi oni bili, omalovazavaju do neverovatnih granica. To je nase srpsko prokletstvo.

branimirbjelica

pre 10 godina

misli mi se vracaju nekoliko godina u nazad kada je Rodjo imao malo malo pa ovakve zrebove,Nole bi pobijedio i da je tezi zrijeb.Rafu ne vidim u finalu,brutalna dominacija i tako cijelu godinu!!! forza Nole,pozdrav svima iz Italije!

TGV

pre 10 godina

Noletov zreb nije uopste lak kao sto na prvi pogled izgleda jer Vavrinka, Ferer i Berdih su sve samo nisu laki protivnici.Federerov zreb nije los jer ne verujem da Mari moze u ovom trenutku da bude konkurentan za trofej.Verujem da nece daleko dogurati.Dakle ostaje mu jedino Conga a tu vec ima sanse ukoliko ne bude neko iznenadjenje kao na Vimbldonu.Nadal ima najtezi raspored definitivno ali ako hocete trofej,raspored vas ne interesuje previse.Bilo je GS gde je Nole imao mnogo tezi tj najtezi zreb tako da dezurni pljuvaci pre neg sto krenu sa iznosenjem nebuloza se osvrnu malo u nazad i videce surovu istinu po same sebe.

Werewolf

pre 10 godina

Dosta asimetrican zreb, al' ajde. Nisu samo tezi nosioci u gornjem delu, nego i"young guns"igraci, a sa njima Nadal opet ne bi trebao da ima problema. Monfis vrlo lako moze da zjani pre 3.runde, igra prvo sa Harisonom pa sa Sokom, 52.igrac sveta Tomic ne treba da bude problem,kao ni Hjuit, koga moze vrlo lako da izbaci Nisikori(16.nosilac).
Mislim da se preteruje i da je Rafi do 1/4 finala put cist.
Del Potro je prosao prilicno lose, igrace najverovatnije sa Dimitrovim ili Raonicem u 4.kolu,a pre toga moze i Per da mu napravi probleme.
Druga cetvrtina je cetvrtina smrti,gomila dobrih igraca.
Marej u 3.rundi protiv Lopeza, a u 4.ili Izner ili Kolsrajber,a onda u 1/4 finalu Federer.
Treca i cetvrta cetvrtina zreba su manje-vise predviljive, mislim da su projektovana 1/4 finala sigurna.

da smorantes von vinči grande slamesku

pre 10 godina

Jao, Kalimero! Ajde, znao sam i do sada da ZAPAD voli Srbe, ali ovako otvoreno da navija za Novaka... Nepravda! Nepravda, bre! Ako ovo nije nameštaljka, onda je nameštaljka onaj meč od prošle godine sa Vavrinkom, kada su sudije i gledaoci listom bili na Novakovoj strani, a o sreći i vetru da se ne govori. Kao što rekoh pre neki dan, kada "minusaši" nisu ukapirali poentu moje opklade, sada sam ljut na ove u Australiji, jer favorizuju moju opkladu, i zbog toga i radi toga, ima da zaradim gomilu para, što opet nije u redu, jer živim u državi u kojoj mnogi fanatično navijaju za Nadala i Federera, i bogami, volem da ih bockam, ovako ili onako, mislim... svejedno! Žreb je žreb, a ne bagrenje!

Sava

pre 10 godina

Zreb uopste nije bitan, Novak je najbolji, ide na titulu i svaki zreb je povoljan. Cak je u proslosti bilo i bolje kada je imao "tezi" zreb koji mu ne dozvoljava da se uljuljka i opusti.

veliki strumf

pre 10 godina

Rafa ima paklen zreb i realne sanse da ranije ispadne, jer je daleko od neke forme. To je bitno ne zbog eventualnog finala (u kome bi ga Nole razbio), vec zbog prvog mesta. Bilo bi dobro da Rafa ispadne rano jer ovde ne brani poene, i sve sto osvoji je cist car, i moze dosta da pobegne Noletu. Njegova odbrana prvog mesta pocinje nakon AO kada brani mnogo poena do RG. Zao mi je sto Roger nije u Moletovom delu zreba jer bi ga Nole lagano dobio. Realno, mislim da ce Nole, bas kao 2011. izgubiti maksimalno jedan set na celom turniru.

Bane

pre 10 godina

Сад ће Рафица опет да цмиздри и да кука у медијима.
(бачван, 10. januar 2014 02:49)

Pa da je "Rafica"dobio ovakav zreb ti bi pri kukao o Nike zaveri,demagogu...

savjet

pre 10 godina

Novakovi navijači počeli su već da slave osvajanje pete uzastopne titule na A0 ,međutim savjetujem im da" smanje" doživljaj,pošto su zaboravili da je on 2012. i 2013 .godine imao najpovoljniji žrijeb na GS-ima ,ali se nešto titula na njima nije naosvajao.

zex

pre 10 godina

nije to lak zreb samo se cini,Berdih,Ferer i Vavrinka mogu da pobede svakog igraca iz nadalovog kostura.dobra stvar je sto ce biti bas zanimljivo u drugim kosturu gde su sve velika imena bice ludilo.jedva cekam da pocne.

Realno

pre 10 godina

Da je kojim slucajem Nadalu bio ovako lak raspored vjerovatno bi sad imali gomilu srpskih komentara kako je sve namjesteno,a ovako je pak sve u redu,regularno...

Vlada

pre 10 godina

Dobro lepo bi bilo da Nole pokupi jos jedan AO, ali trebalo bi da se usredsredi i tempira formu na sredinu sezone. Roalan Garos i Vimbldon. Zato ovaj zreb i ne bi trebalo da bude bitan.

savjet

pre 10 godina

Novakovi navijači počeli su već da slave osvajanje pete uzastopne titule na A0 ,međutim savjetujem im da" smanje" doživljaj,pošto su zaboravili da je on 2012. i 2013 .godine imao najpovoljniji žrijeb na GS-ima ,ali se nešto titula na njima nije naosvajao.

Radebe

pre 10 godina

Svaki put kada je imao lak žreb, nikda nije osvojio turnir. A kada ima tri jaka protivnika do finala, tada je mašina. Koliko je dobar toliko i nije dobar žreb. U svakom slučaju želim svu sreću i da nas obraduje još jednom titulom, i udje u istoriju kao jedini igrač koji je 4x za redom osvojio AO!!!

michel

pre 10 godina

...svi ovi komentari su samo komentari dok AO ne zavrsi...treba uvek biti spreman za nepredvidjeno jer sve moze da se "srusi'...zbog olake "samouverenost", Djole moze aljkavo da izgubi od "osnovca" u tenisu...Djole, igraj kao da igras sa asovima, profesionalno...

ja

pre 10 godina

@Mirko
Ma nemoj? A kad je to morao da pobedi 4 najboljih da bi osvojio nesto? Kada je imao najtezi zreb?
Na US Openu 2013 imao najlaksi zreb, na Vimbldonu 2013 na jednoj strani Federer, Nadal, Marej, na drugoj sam Novak, na RG opet bez ozbiljnog rivala do polufinala, na AO 2013 najtezi protivnik mu bio Wawrinka, u polufinalu isao na Ferera, US Open 2012, opet najlaksi zreb, Vimbldon 2012, do polufinala sa Federerom nije imao ozbiljnog rivala, RG 2012- takodje, AO 2012 opet laksi zreb od Nadala....
Nisu vazna polufinala, vazno je da Djokovic UVEK ima najlaksi put do polufinala, nema teskih meceva i manje trosi snagu, zato ima vise energije kada dodje do same zavrsnice.
Sramota je da neko odredi ovakav zreb!

Dzoni

pre 10 godina

Da je Nadal dobio ovakav zrijeb svi bi kovali teorije zavjere.Ali posto Nole dobija vec 6-ti Grend Slem (ne racunajuci Vimbldon)zaredom ubjedljivo najlaksi zrijeb,iako je No.2 na rang listi sve je u redu i sve je razumljivo.E iskreni ste bas,to mi se svidja.Au sramote,da broj 1 u prva 2 kola ima tezi zrijeb nego No.2 do finala.Posteno kao i uvjek.Pozdrav :D

nadrealni realista

pre 10 godina

Sjajan zreb za novaka!Niko od najboljih do cetvrtfinala!Onda ovaj wawrinka polufinale eventualno ferrer u polufinalu.Mada po mom misljenju odlican zreb za svajcarskog tenisera(federera).Nista do cetvrtfinala,u cetvrtfinalu povredjeni marej,a u polufinalu najverovatnije delpo(najverovatnije dobija nadala).Federer moze dobiti mareja i delpa,novak wawrinku ili congu i ferera i da gledamo pravo finale!!!!AO ce imati sjajnu zavrsnicu uz finale rogera i novaka a zene s.williams i azarenka!Sjajna priprema muskarcima (rogeru i novaku) za medjusobni mec u dc.Videcemo!!!

Milan Djordjevic

pre 10 godina

Iz iskustva znam da nikad nije dobijao igrač koji ima lakši žreb, još sa druge strane kostura biće iznenađenja na pretek. Znači kladite se protiv Novaka i dobijate 100%. Navijam za Novaka ali ove godine slaba vajda, nema šanse, nažalost.

Fail

pre 10 godina

Pa ovo bas i nije tako gobro. Igrace opusteno i onda ce da dodje u finale gde ce neko da ga satre zato sto je u prethodnim mecevima testirao svoju igru do nekih visljih granica.

Sofija

pre 10 godina

Napokon, napokon! Da se sreća malo osmjehne i Novaku. Godinama je imao uvjerljivo najgori ždrijeb na GS-ovima, toliko da je to već statistički bilo sumnjivo.Da vidimo sada Škota hoće li uzeti barem set Nadalu! Možda čak bude toliko demotiviran ždrijebom da će prije ispasti. U stvari, to je sasvim izgledno. Federer - Nadal polufinale i 23-10 nakon toga. I tako do 40-10. Ne vjerujem da će Nole osvojiti turnir, teško, jednostavno 4 puta za redom ne ide. Najbolje je iza njega, uskoro ima 27 godina. Treba mu samo 1 GS da uđe u GOAT keategoriju, ali se bojim da će to biti jako teško.

missMnine

pre 10 godina

Na sve ovo imam samo nesto da pitam: Kad je "Rafica" cmizdrio i kukao u medijima zbog lošeg žreba??? A realno nikad ga ne stede. Prvi teniser sveta ima najteži mogući žreb do finala.

...

pre 10 godina

Ovo je sramota. i na Vimbldonu i US Openu je dobijao najlaksi zreb, prosle godine na AO, igrao je protiv Ferera u polufinalu, sramota za svetski tenis.

Believer

pre 10 godina

Na muci se poznaju junaci. Dok nole igra sa igracima koki imaju ranking od 90 do 190 mesta, snazni lav, kralj, bori se sam protiv svih, desetoduplo tezim igracima u odnosu na nola. Srijecno Rafa, kralju. Vamos jednom hajmooo

Miro

pre 10 godina

Ako cemo posteno,Novak nije zasluzeno osvojio AO prosle godine,posto je Vavrinka u mecu protiv njega veoma ostecen kad mu je u odlucujucem setu i na brejk poenu dosudjen nepostojeci aut.

Sofija

pre 10 godina

Napokon, napokon! Da se sreća malo osmjehne i Novaku. Godinama je imao uvjerljivo najgori ždrijeb na GS-ovima, toliko da je to već statistički bilo sumnjivo.Da vidimo sada Škota hoće li uzeti barem set Nadalu! Možda čak bude toliko demotiviran ždrijebom da će prije ispasti. U stvari, to je sasvim izgledno. Federer - Nadal polufinale i 23-10 nakon toga. I tako do 40-10. Ne vjerujem da će Nole osvojiti turnir, teško, jednostavno 4 puta za redom ne ide. Najbolje je iza njega, uskoro ima 27 godina. Treba mu samo 1 GS da uđe u GOAT keategoriju, ali se bojim da će to biti jako teško.

savjet

pre 10 godina

Novakovi navijači počeli su već da slave osvajanje pete uzastopne titule na A0 ,međutim savjetujem im da" smanje" doživljaj,pošto su zaboravili da je on 2012. i 2013 .godine imao najpovoljniji žrijeb na GS-ima ,ali se nešto titula na njima nije naosvajao.

ja

pre 10 godina

@Mirko
Ma nemoj? A kad je to morao da pobedi 4 najboljih da bi osvojio nesto? Kada je imao najtezi zreb?
Na US Openu 2013 imao najlaksi zreb, na Vimbldonu 2013 na jednoj strani Federer, Nadal, Marej, na drugoj sam Novak, na RG opet bez ozbiljnog rivala do polufinala, na AO 2013 najtezi protivnik mu bio Wawrinka, u polufinalu isao na Ferera, US Open 2012, opet najlaksi zreb, Vimbldon 2012, do polufinala sa Federerom nije imao ozbiljnog rivala, RG 2012- takodje, AO 2012 opet laksi zreb od Nadala....
Nisu vazna polufinala, vazno je da Djokovic UVEK ima najlaksi put do polufinala, nema teskih meceva i manje trosi snagu, zato ima vise energije kada dodje do same zavrsnice.
Sramota je da neko odredi ovakav zreb!

Milan Djordjevic

pre 10 godina

Iz iskustva znam da nikad nije dobijao igrač koji ima lakši žreb, još sa druge strane kostura biće iznenađenja na pretek. Znači kladite se protiv Novaka i dobijate 100%. Navijam za Novaka ali ove godine slaba vajda, nema šanse, nažalost.

savjet

pre 10 godina

Novakovi navijači počeli su već da slave osvajanje pete uzastopne titule na A0 ,međutim savjetujem im da" smanje" doživljaj,pošto su zaboravili da je on 2012. i 2013 .godine imao najpovoljniji žrijeb na GS-ima ,ali se nešto titula na njima nije naosvajao.

Dzoni

pre 10 godina

Da je Nadal dobio ovakav zrijeb svi bi kovali teorije zavjere.Ali posto Nole dobija vec 6-ti Grend Slem (ne racunajuci Vimbldon)zaredom ubjedljivo najlaksi zrijeb,iako je No.2 na rang listi sve je u redu i sve je razumljivo.E iskreni ste bas,to mi se svidja.Au sramote,da broj 1 u prva 2 kola ima tezi zrijeb nego No.2 do finala.Posteno kao i uvjek.Pozdrav :D

Fail

pre 10 godina

Pa ovo bas i nije tako gobro. Igrace opusteno i onda ce da dodje u finale gde ce neko da ga satre zato sto je u prethodnim mecevima testirao svoju igru do nekih visljih granica.

draganns

pre 10 godina

Beker se vec isplatio, bilo jen i vreme da Novak ima nekog da lobira, pa i on je legenda

http://refleksija.me/sport/tenis/2014/01/10/nadalu-paklen-zrijeb-dokovicu-setnja/58496/

Ognjen

pre 10 godina

Ubedljivo najbolji gren slem, nekako najvise ga pratim u poredjenju sa ostalim, bez obzira sto su mecevi jako kasno po nasem vremenu, sjajan zreb za noleta, idemo nasii!!!!

Mirko

pre 10 godina

Možda to jeste lakše nego do sad, ali Novak je već osvajao sve to a da je pri tome morao da pobedi praktično sve igrače iz top 4 ili tri i jedno ili dvojicu iz top 10 - to je jednostavno logično, takav je sistem takmičenja.

Ko god da hoće da dobije ovaj GS mora da pobedi svakoga i tu nema priče.
Jedino što je lakše je što možda neće morati da igra epske mečeve pre finala, što je slažem se - puno lakše.
Hvala bogu da je tako, za razliku od mnogih godina do sada..

Puno sreće Nole! Razbij ih sve i uzmi taj GS!

Realno

pre 10 godina

Da je kojim slucajem Nadalu bio ovako lak raspored vjerovatno bi sad imali gomilu srpskih komentara kako je sve namjesteno,a ovako je pak sve u redu,regularno...

mata

pre 10 godina

Jeste, ume Wawrinka da poludi ali akd se igra u 2 seta. Za duze od toga pozadina krece da ga vuce na dole. Nema energije za 3 dobijena. Moze Nola da gubi protiv njeda i 0:2, ali pobedjuje na kraju 3:2.

Иван

pre 10 godina

Кафкијански жреб за Рафу: "Неко је сигурно оклеветао Рафаела Н. и послао му најтеже могуће ривале, Томића у првом колу, Монфиса у трећем, Хјуита у четвртом, Дел Потра у четвртфиналу, Марија у полуфиналу...". Новак треба да буде презадовољан. И нико осим њега. Чак ни Ферер, јер тај једино Ђоковића тренутно не може да победи. Девојке су прошле релативно добро. Јелена боље, али Ана има веће шансе да скине који скалп. Ма, нека им је свима са срећом!

Svete

pre 10 godina

Od cele donje polovine zreba do finala jedino Gulbis moze da napravi eventualno probleme Novaku i to ako uopste dogura do 4R i naravno Stanislas u QF i to ako on dotle dodje mada ako ga nije dobio prosle godine cisto sumnjam da ce ove, ostalo sve bi trebalo da bude rutinski cak mislim da bi u eventualnom SF Djole trebao da ima najlaksi mec protiv Berdiha ili Ferera posto znamo kako igra sa njima, imam neki osecaj da ce iz tog dela Berdih nekako da se tiho da se dosunja do polufinala. E sad gornja polovina, Nadal u 1R TOmic, eventualno u 3R Monfils, u 4R mozda Hjuit onda 100% DelPotro posto ne vidim ko njega moze da izbaci pre QF to je 1/4 zreba. U 2/4 Marej u 3R eventualno Lopez u 4R mozda Izner mada cisto sumnjam da ce proci obojicu, Federer u 3R Verdasko on je odlican igrac ako bude igrao kako zna, mozda bude pitao Robreda za savet, u 4R verovatno Tsonga i to ce biti test za njega i verujem da pobednik tog meca sigurno ide u SF. Tako da sto se tice zreba iz Djoletovog ugla izgleda idealno i nadamo se tituli broj 5.

da smorantes von vinči grande slamesku

pre 10 godina

Jao, Kalimero! Ajde, znao sam i do sada da ZAPAD voli Srbe, ali ovako otvoreno da navija za Novaka... Nepravda! Nepravda, bre! Ako ovo nije nameštaljka, onda je nameštaljka onaj meč od prošle godine sa Vavrinkom, kada su sudije i gledaoci listom bili na Novakovoj strani, a o sreći i vetru da se ne govori. Kao što rekoh pre neki dan, kada "minusaši" nisu ukapirali poentu moje opklade, sada sam ljut na ove u Australiji, jer favorizuju moju opkladu, i zbog toga i radi toga, ima da zaradim gomilu para, što opet nije u redu, jer živim u državi u kojoj mnogi fanatično navijaju za Nadala i Federera, i bogami, volem da ih bockam, ovako ili onako, mislim... svejedno! Žreb je žreb, a ne bagrenje!

nadrealni realista

pre 10 godina

Sjajan zreb za novaka!Niko od najboljih do cetvrtfinala!Onda ovaj wawrinka polufinale eventualno ferrer u polufinalu.Mada po mom misljenju odlican zreb za svajcarskog tenisera(federera).Nista do cetvrtfinala,u cetvrtfinalu povredjeni marej,a u polufinalu najverovatnije delpo(najverovatnije dobija nadala).Federer moze dobiti mareja i delpa,novak wawrinku ili congu i ferera i da gledamo pravo finale!!!!AO ce imati sjajnu zavrsnicu uz finale rogera i novaka a zene s.williams i azarenka!Sjajna priprema muskarcima (rogeru i novaku) za medjusobni mec u dc.Videcemo!!!

dj

pre 10 godina

Dobar zreb,ko dobar dan :) Wawrinka ima ,,neke" sanse protiv Noleta,Berdih nikakve.Ostalo boranija teska. Noletov protivnik u finalu je misterija.Nadal blagi favorit.Delpo ima cemu da nada, Roger ne.Marej cini mi se takmicarski nespreman.

Nenad

pre 10 godina

To je odlicna vest.Samo,nemojte se uljuljkati time I nemojte da vam na pamet padne da se uopste salite sa cinjenicom sto mu je Wawrinka "lak" protivnik u cetvrtfinalu.Povucen proslogodisnjim iskustvom,a i tokom meceva sa njim prosle sezone,nece Novak imati nista laksi posao nego lane.Ferrera i Berdycha je redovno tukao na Rod Laver Areni prethodnih sezona,ali svaki novi mec je nova prica,prica za sebe.I ti momci treniraju i spremaju se za Ozi Open kao i svi top 10 igraci.Zato Nole mora ostati fokusiran od prvog kola,pa sve do finala,i duboko verujmo,odbrane krune i 4 uzastopne titule u Melburnu,a 5-e ukupno.Srecno,Nole!:-)

volim tenis

pre 10 godina

Murray: lako do QF, predvidjeno ce sresti Federera u cetvrtfinalu i ako ga prodje onda Rafa u polufinalu.

Nadal: Tomic prvo kolo, Monfils R3, Del Potro QF, Murray SF

Berdych: lako do QF gde se predvidjeno srece sa Fererom

Ferrer: moguci Dolgopolov, Janowicz, Haas pre cetvrtfinala

Djokovic: Gulbis R3 pa Warwinka u QF, pa najverovatnije Berdych u polufinalu.


Nijedan zreb nije lak ali najverovatnija su sledeca polufinala, mada iznenadjenja nikada nisu iskljucena.

Murray - Nadal i Berdych -Djokovic
Kvote su reagovale na zreb (Djokovic 1.99 sa 2.22 Nadal 4.5 sa 3.7)


Berdych vs Djokovic

veliki strumf

pre 10 godina

Rafa ima paklen zreb i realne sanse da ranije ispadne, jer je daleko od neke forme. To je bitno ne zbog eventualnog finala (u kome bi ga Nole razbio), vec zbog prvog mesta. Bilo bi dobro da Rafa ispadne rano jer ovde ne brani poene, i sve sto osvoji je cist car, i moze dosta da pobegne Noletu. Njegova odbrana prvog mesta pocinje nakon AO kada brani mnogo poena do RG. Zao mi je sto Roger nije u Moletovom delu zreba jer bi ga Nole lagano dobio. Realno, mislim da ce Nole, bas kao 2011. izgubiti maksimalno jedan set na celom turniru.

KC

pre 10 godina

Pratio sam uzivo zreb, stva ne verujem da se ovako namestilo :D Novaku samo Vavrinka moze da predstavlja problem u vrtfinalu i to ako bude bio raspolozen kao na proslom AO, u suprotnom Novak moze lagano da se proseta do finala. Sa druge strane bice zanimljivo, Delpo-Nadal i Marej-Federer, strasni mecevi u najavi :) IDEMO NOLE DO TITULE! P.S. Dajte fantasy :)

Dule

pre 10 godina

Noletov deo zreba ubedljivo najslabiji osim vavrinke nema kvalitetnog tenisera (gaske mu lezi savrseno tako da njega i ne racunam) samo sto to moze da bude mac sa dve ostrice ali mislim da je i nole zadovoljan zrebom za razliku od nadala.

nex

pre 10 godina

Kakvi ljudi,samo citam i ne veujem.Godinama unazad Federer i Nadal imali povlascene zrebove,i Novak ih deljao redom,i stalno se ponavljalo,i tad je bilo ok.I tad ovi nadalovci nisu ke...li ko sad,i to nadalovci Srbi,koji su najgori.I sad se covek izborio za svoju poziciju u tenisu,i odmah nekom smeta.Nemoj bre da me nervirate,breee.Sram vas bilo.Federeu svaka cast,ali dosao je mladji.A Nadal ce ove godine da vidi da bez dopinga Noletu ne moze ni da prismrdi.Jeste,Nole je postao sila u tenisu,i svi drugi bezi s puta.Kraj price.

Sasa

pre 10 godina

Ako cemo posteno,Novak nije zasluzeno osvojio AO prosle godine,posto je Vavrinka u mecu protiv njega veoma ostecen kad mu je u odlucujucem setu i na brejk poenu dosudjen nepostojeci aut.
(Miro, 10. januar 2014 03:47)

Potpuno se slazem s tobom, i gledalac u osmom redu na sedistu broj 133 je stalno "agresivno cutao" i na sav glas zvakao zvaku , kad god je Vavrinka trebao da servira, a ako se secate i u 17-tom minutu meca, kod kornera sa leve straneNovak je bio u "dubokom" ofsajdu.
"Dijagnosticar", Nis

Bane

pre 10 godina

Сад ће Рафица опет да цмиздри и да кука у медијима.
(бачван, 10. januar 2014 02:49)

Pa da je "Rafica"dobio ovakav zreb ti bi pri kukao o Nike zaveri,demagogu...

Nebojsa

pre 10 godina

Nadal Delpo Federer Marej i Conga sa jedne strane Novak sa druge pa da je sam sastavljao zreb nebi mogao bolje od ovog jedina prava pretnja do finala bi trebalo da mu bude Wavrinka ali on nije bas uvek pouzdan tako da nema garancije da u opste dodje do njihovog meca kako god dobio je sve meceve prosle godine protiv njega a dva zadnja vrlo lako tako da srecno i nadam se novoj tituli.

branimirbjelica

pre 10 godina

misli mi se vracaju nekoliko godina u nazad kada je Rodjo imao malo malo pa ovakve zrebove,Nole bi pobijedio i da je tezi zrijeb.Rafu ne vidim u finalu,brutalna dominacija i tako cijelu godinu!!! forza Nole,pozdrav svima iz Italije!

Gagi

pre 10 godina

Ljudi, shvatite već jednom, ti koji "pljuju" Noleta su klasični troleri, hoće da vide reakcije u odgovorima na njihove provokacije. Uz ponekog "susjeda". Pa valjda ste to shvatili, niste na netu od juče. Inače, Novak osvaja predstojeći turnir, uzivajmo.

uvek Zvezda

pre 10 godina

Mi smo čudan narod... Siguran sam da ni na jednom španskom sajtu nema ovoliko Španaca koji pljuju po Nadalu... Naši ljudi su stvarno neverovatni...Ne može niko da vas natera da navijate za Novaka ili da ga volite ali dajte malo iskulirajte... Čovek nas u svakoj situaciji na najbolji način predstavlja u svetu, ogromne pare daje u humanitarne svrhe ali vam je Rafa bolji.... Što se žreba tiče sad mu je nakljonjen a x puta pre toga nije bio. To je sport i kraj priče.....

Radebe

pre 10 godina

Svaki put kada je imao lak žreb, nikda nije osvojio turnir. A kada ima tri jaka protivnika do finala, tada je mašina. Koliko je dobar toliko i nije dobar žreb. U svakom slučaju želim svu sreću i da nas obraduje još jednom titulom, i udje u istoriju kao jedini igrač koji je 4x za redom osvojio AO!!!

michel

pre 10 godina

...svi ovi komentari su samo komentari dok AO ne zavrsi...treba uvek biti spreman za nepredvidjeno jer sve moze da se "srusi'...zbog olake "samouverenost", Djole moze aljkavo da izgubi od "osnovca" u tenisu...Djole, igraj kao da igras sa asovima, profesionalno...

veliki strumf

pre 10 godina

@Dr. Tenis Jeste imao dobar zreb na Wimbledonu i sta je uradio - dosao je do finala! Jel' malo? Ili mi samo titule priznajemo? Sta mislis kad se Nole povuce kada cemo imati sledeceg finalistu Wimbledona ili bilo kog GS-a? Zato uzivajmo u Noletu dok jos igra. A za ove Srbe sto navijaju za strance: ja razumem da navijate za druge, ali da ovoliko bez ikakvog razloga mrzite najveceg zivog Srbina naseg Noleta - e to je teska patologija.

Vlada

pre 10 godina

Dobro lepo bi bilo da Nole pokupi jos jedan AO, ali trebalo bi da se usredsredi i tempira formu na sredinu sezone. Roalan Garos i Vimbldon. Zato ovaj zreb i ne bi trebalo da bude bitan.

nn

pre 10 godina

Svima ovima koji dolaze na srpske portale i postavljaju uvredljive komentare na račun Noleta, želim da pogledaju na kom je mestu njihov najbolji tenisač?

dejavu

pre 10 godina

Pošto je početak sezone i Novakov prvi takmičarski turnir,ovakav raspored i nije prednost.Nole bi preko jačih protivnika video gde se nalazi u tom trenutku,uigravao se i ispravljao nedostatke kako se turnir bliži završnici.Na kraju krajeva,Djoković je dugo već najkonstantniji igrač na ATP turu,i veoma retko ne prodje bar do polufinala.Nikakvi žrebovi nisu uticali na to,on ima uopšteno,a naročito od 2007. vrlo malo izgubljemih mečeva od van top 5 igrača sa liste...Da je dobio i Federera i Congu i Hjuita,opet bi prošao dalje,od svih njih je danas znatno bolji.

znanje-imanje

pre 10 godina

Ne funkcioniše žreb tako. Odokativno "ovde su bolji, tamo lošiji" znači vrlo malo. Turnir je kup sistem i uparivanje je najbitnija osobina. Šta to znači? Nebrojeno puta se desilo da 2 favorita imaju nejednak žreb, i da 1. ima prividno teži a 2. prividno lakši. Ono što je tada najčešće slučaj je da se, zbog uparivanja, veoma jaki igrači međusobno veoma izakaju u polovini "nesrećnijeg". Kad nakon 2-3 teška meča dođu do favorita oni su iscrpljeni i favorit onda ima izvesnu pobedu. Naprotiv, onaj 2. kome je kao lako, zaista i dobije par lakih mečeva. Onda međutim naiđe na nekog u top formi, koji je takođe lako prošao svoj deo žreba. Tada nastupa izuzetno težak meč, mnogo gori za favorita koji je "imao sreće" nego zbir nekoliko ne tako lakih pobeda za onog favorita koji "nije imao sreće". Dakle tada "srećni" favorit može ili da izgubi ili da se veoma namuči. Ako i prođe u finalu je fizički podređen onom prividno "manje srećnom".
Setite se odličnog Novakovog žreba za FO kada je Sepi poveo 2:0 a potom usledio Tsonga koji je imao 3 meč lopte!
Dodatni faktor je i "krizni meč". Favorit koji nije imao krizni meč često ga doživi kasno i protiv igrača gde nema vađenja, dok onaj manje srećni odradi to na vreme.
Žreb se ODIGRAVA, odmotava, i dinamički aspekti su MNOGO bitnijih od ovih "statičkih" - ko je gde. Tamo Monfils ovde Gulbis, tamo delPo ovde Stan, Mari ili Federer su trenutno slabiji od Tomaša...
Iako je ugledom Nadalova polovina teža kao žreb je realno skoro iste težine!

Цига

pre 10 godina

Мене највише забрињава меч са Гулбисом у трећем колу тако да је жреб одличан. Не бих волео да је извукао Томића или Хјуита у уводним рундама - нека их тамо код Рафе :-)..
Биће занимљив турнир од самог старта.

За све оне који се жале да Новак има лак жреб заборављају да Надал прошле године ниједном није морао да игра са Марејем на пример, док се Новак рвао и са њим и са Рафом и Дел Потром по грен слемовима током целе сезоне...

Werewolf

pre 10 godina

Dosta asimetrican zreb, al' ajde. Nisu samo tezi nosioci u gornjem delu, nego i"young guns"igraci, a sa njima Nadal opet ne bi trebao da ima problema. Monfis vrlo lako moze da zjani pre 3.runde, igra prvo sa Harisonom pa sa Sokom, 52.igrac sveta Tomic ne treba da bude problem,kao ni Hjuit, koga moze vrlo lako da izbaci Nisikori(16.nosilac).
Mislim da se preteruje i da je Rafi do 1/4 finala put cist.
Del Potro je prosao prilicno lose, igrace najverovatnije sa Dimitrovim ili Raonicem u 4.kolu,a pre toga moze i Per da mu napravi probleme.
Druga cetvrtina je cetvrtina smrti,gomila dobrih igraca.
Marej u 3.rundi protiv Lopeza, a u 4.ili Izner ili Kolsrajber,a onda u 1/4 finalu Federer.
Treca i cetvrta cetvrtina zreba su manje-vise predviljive, mislim da su projektovana 1/4 finala sigurna.

Jameson12

pre 10 godina

Жреб је жреб а сва ова прича пада у воду ако неко од носилаца испадне рано - као на Вимблдону. И тад је Новак имао најлакши жреб а раном елиминацијом Надала и Федерера остадоше Мареју страшни Јанович и Вердаско, а овамо се Ноле редом сусретао са играчима који су га претходно побеђивали на трави.

TGV

pre 10 godina

Noletov zreb nije uopste lak kao sto na prvi pogled izgleda jer Vavrinka, Ferer i Berdih su sve samo nisu laki protivnici.Federerov zreb nije los jer ne verujem da Mari moze u ovom trenutku da bude konkurentan za trofej.Verujem da nece daleko dogurati.Dakle ostaje mu jedino Conga a tu vec ima sanse ukoliko ne bude neko iznenadjenje kao na Vimbldonu.Nadal ima najtezi raspored definitivno ali ako hocete trofej,raspored vas ne interesuje previse.Bilo je GS gde je Nole imao mnogo tezi tj najtezi zreb tako da dezurni pljuvaci pre neg sto krenu sa iznosenjem nebuloza se osvrnu malo u nazad i videce surovu istinu po same sebe.

Sava

pre 10 godina

Zreb uopste nije bitan, Novak je najbolji, ide na titulu i svaki zreb je povoljan. Cak je u proslosti bilo i bolje kada je imao "tezi" zreb koji mu ne dozvoljava da se uljuljka i opusti.

Bojan1

pre 10 godina

Uh, kako mrzim tu osobinu naseg naroda da se pobede proslavljaju unapred i da se protivnici, ma kakvi oni bili, omalovazavaju do neverovatnih granica. To je nase srpsko prokletstvo.

xxx

pre 10 godina

Novak ima najlaksi zreb i sigurno dolazi do finala. Veca je neizvesnost oko toga ko ce mu biti protivnik u finalu.
Na drugoj strani, Nadal ima najtezi zreb, narocito zbog toga sto ima teske protivnike u prvoj sedmici i vrlo tesko cetvrtfinale sa Delpom, koje lako moze izgubiti.
Marej nije u igrackoj formi, veoma lose igra i njegov maksimum je cetvrtfinale,u kome ne moze pobediti Federera.
Federer podize formu, velika je razlika izmedju njegove igre na zavrsnom turniru i sada. Cak i tada je bio u stanju da pobedi Delpa i da igra 3 seta sa Novakom.
Mislim da Federer sigurno dolazi do polufinala, a tamo ga ceka ili Rafa ili Delpo. Ko god da to bude bice umorniji, a Federeru i dalje podloga na AO odgovara vise nego Rafi ili Delpu, iako su oni mladji i fizicki jaci,tako da je moj tip za finale Novak- Federer.
E, tu je Novak u prednosti, u odnosu na svakoga. Prvo zato sto je 3 puta zaredom osvajao AO i tu je najbolji, a drugo zato sto ce biti odmorniji i od Federera, Nadala ili Del Potra.
Naravno, najlaksi protivnik u finalu bio bi Delpo, protiv Nadala je Novak favorit na AO, dok je protiv Federera favorit, ali mislim da bi mu mozda RF i najmanje odgovarao, jer za razliku od Nadala, Federer nema onaj strah i kompleks od Novaka, a Novak je protiv Federera iz nekog razloga manje siguran u sebe i manje mentalno stabilan, nego kada igra protiv Rafe.
U svakom slucaju- Novak je najveci favorit, nadam se finalu sa Del Potrom, koji mi je omiljeni strani teniser.

Sasa

pre 10 godina

Ovo je sramota. i na Vimbldonu i US Openu je dobijao najlaksi zreb, prosle godine na AO, igrao je protiv Ferera u polufinalu, sramota za svetski tenis.
(..., 10. januar 2014 04:25)

Sredio mu Tole.

Krsto

pre 10 godina

http://www.ausopen.com/en_AU/event_guide/history/great_ao_champions.html Moze li neko pisati administratoru sajta AO da napokon i Noleta unesu u rubriku velikih AO sampiona. Zasluzio je to sa 4 titule. Pozdrav i nadam se novoj tituli!

MilaR

pre 10 godina

Polako, bez euforije! I Nadal je mislio da ce u prvoj rundi na Vimbldonu prosle godine protrckarati kroz prvu rundu, a nasao se "na ulici".

Mairon

pre 10 godina

Nema svrhe previse raspravljati oko zreba, on je takav kakav je. Sudeci po njemu, Djokovic ima 'cist' prolaz do finala. Oko ostalih, ne bih se usudio da dajem procene.
Sto se Rafe tice mislim da ce mu Delpo biti najtezi protivnik i da ako njega prodje, u slucaju da u SF naidje na Federera ili Murreya, imao bi laksi posao. Murray je verovatno jos u fazi oporavka i ovaj turnir mu nije toliki prioritet a Federer, prosto smatram nemogucim da on dobija Novaka ili Rafu u mecu od cetiri ili pet setova. Jedan set moze dobiti ali vise ne verujem. Ako i dobije jednog vrlo su male sanse da dobije i drugog. Videli smo da je u mecevima sa Novakom u Parizu i Londonu dobijao set ali u finalnim setovima prosto je padao i nije imao sanse. Sa Rafom je od samog starta meca bio u podredjenom polozaju.
Novak definivitno ima najvece sanse. Rafa je tu sledeci ali imace tezak turnir, ako bude igrao kao na US Openu ima itekako izgleda.

zex

pre 10 godina

nije to lak zreb samo se cini,Berdih,Ferer i Vavrinka mogu da pobede svakog igraca iz nadalovog kostura.dobra stvar je sto ce biti bas zanimljivo u drugim kosturu gde su sve velika imena bice ludilo.jedva cekam da pocne.

missMnine

pre 10 godina

Na sve ovo imam samo nesto da pitam: Kad je "Rafica" cmizdrio i kukao u medijima zbog lošeg žreba??? A realno nikad ga ne stede. Prvi teniser sveta ima najteži mogući žreb do finala.