Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 18.08.2008.

14:55

Ćavi: "Ronijev način života kriv"

Fudbaler Barselone Ćavi rekao je da je za loše igre Ronaldinja u Barseloni kriv njegov način života.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"Roni je oduvek vodio takav način života. Voli da izlazi, zabavlja se i uživa u životu. Kada tako živite normalno je da padnete u formi i da ne budete standardni u timu. On ima svoj život i niko ne bi trebalo da se u njega meša, ali istina je da je takav život uticao na njegov učinak", rekao je Ćavi novinaru "Marke".

Uprkos dobrim igrama i uspehu kluba u prve tri sezone Ronaldinjovog boravka u Barseloni, Brazilac se suočio sa kritikama zbog loših igara.

Ronaldinjo je u julu napustio Barselonu i za 37,27 miliona dolara potpisao za Milan.

Ćavi je rekao da je napadač katalonskog kluba Samjuel Eto, koji je trebalo da napusti klub na kraju sezone, mnogo naučio iz svojih grešaka.

"Ljudi misle da Eto nije profesionalac i da je tempirana bomba koja će svakog trenutka eksplodirati u svlačionici. On je dobar primer pravog profesionalca. Svestan je svojih grešaka i iznenađuje me koliko se žrtvuje za tim na svakoj utakmici. Želi da bude najbolji i to i jeste", dodao je.

Ćavi je rekao da je pred kraj odlaska tadašnjeg trenera Franka Rajkarda disciplina u klubu popustila, ali da je sadašnji trener Pep Gvardiola ponovo uspostavio red u timu.

"To su dva različita tipa trenera. Rajkard veruje u samokontrolu, ali to u klubu kakav je Barselona nije moguće, jer fudbaleri zarađuju mnogo novca i osvajaju mnogo trofeja. U svakom kolektivu moraju da postoje red i disciplina a to od nas traži Gvardiola", rekao je.

Barselona je sezonu počela prvom utakmicom trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona prošle nedelje, kada je pobedila Vislu iz Krakova sa 4:0.

Špansko fudbalsko prvenstvo počinje poslednjeg vikenda avgusta, a Barselona će na prvoj utakmici gostovati Numansiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu