Petak, 17.11.2023.

08:09

“Copy” Barselona, “paste” Pirej

Košarkaši Crvene zvezde su pretrpeli poraz od Olimpijakosa u Pireju 88:83, u okviru devetog kola Evrolige.

Izvor: Aleksandar Stajkovac

“Copy” Barselona, “paste” Pirej
Foto: Profimedia

Crveno-beli se sada nalaze na skoru od tri pobede i šest poraza, dok je ekipa iz Grčke na 5-4.

Izabranici Janisa Sferopulosa su imali šansu da stignu i prestignu Olimpijakos u završnici meča, ali su na kraju ipak zabeležili još jedan “tesan” poraz.

Greške u poslednjim minutima, dovele su beogradske crveno-bele do još jednog izgubljenog meča, a slične scene viđene su u Barseloni u sedmom kolu elitnog takmičenja.

Imao je Olimpijakos poteškoće u napadu i završnici meča, “nudio” se Zvezdi nekoliko puta, ali to nije bilo dovoljno.

Stao je i napad gostiju, baš kada je bilo najpotrebnije, a takođe je viđena identična situacija kao u Palau Blaugrani - tehnička greška prilikom izvođenja lopte domaće ekipe pri -4 (82:78), dovela je beogradske crveno-bele do novog poraza.

Presudna je bila treća deonica, koju je ekipa iz Pireja dobila 19:9.

Izabranici Janisa Sferopulosa su uspeli samo tri puta da realizuju napad u trećem kvartalu iz 13 pokušaja.

Dobra odbrana Olimpijakosa je zaustavila napad gostiju. Zvezda je dobro ušla u meč, kontrolisala igru do nekog perioda, ali je onda usledio pad i nešto bolja igra domaće ekipe.

Ipak, sve vreme su gosti bili u egalu, u završnici par puta prilazili na posed/dva zaostatka, ali nisu uspeli da dođu do preokreta.

Nerešiva enigma za beogradske crveno-bele je bio Alek Piters, koji je odigrao jednu od najboljih utakmica ove sezone. Postigao je 28 poena uz četiri skoka i tri asistencije.

Uz njega istakao se Mustafa Fol, koji izuzetno koristi izostanak srpskog reprezentativca Nikole Milutinova. Ostvario je dabl-dabl učinak sa 14 poena i isto toliko skokova.

Statistika

Kada se pogledaju svi parametri, ekipe su bile dosta izjednačene, ipak Zvezda nije mogla da koristi “najjače oružije” ove sezone, a to je dobra skok igra. Deluje kao da je koliko-toliko Fol “zaključao” reket i pomogao Olimpijakosu da nadskoči rivala (39:31).

Beogradska ekipa je dobro selektovala šuteve i šta više popravila procente kada je u pitanju šut za tri poena - 45% (15/33).

Ipak, ono što je presudilo je dosta manje razigravanja (asistencije 26:14), kao i veći broj faulova, koji su slali igrače domaće ekipe na liniju penala.

Izveli su igrači Olimpijakosa 13 slobodnih bacanja više, ali uz veliki broj ne realizovanih (15/24). Sa druge strane gosti su izveli 11, bili uspešni 7 puta, ali kada se sve sabere i oduzme, penali su doneli 8 poena više domaćoj ekipi u odnosu na rivala.

Odličan meč su odigrali Nemanja Nedović (26p), kao i Miloš Teodosić (15p), ali im je falila podrška iz reketa i od visokih igrača.

Luka Mitrović, Dzoel Bolomboj i Majk Tobi, svega 21 poen.

Kada se sve sagleda, desetkovani su pružili veliki otpor, ali im je falila pomoć u defanzivi, koju bi mogli da pruže Adam Hanga i Branko Lazić, pogotov mađarski internacionala, koji bi verovatno mogao sa odigra dobru odbranu na Pitersu.

Crvenu zvezdu u nastavku očekuju dve utakmice na domaćem parketu, prvo 24. novembra dočekuju Olimpiju iz Milana, a 1. decembra Efes.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: