Nova vest
Auto-moto

Petak, 02.06.2023.

13:00

Da li je vreme za pobedu Fernanda Alonsa?

Vozač Aston Martina Fernando Alonso rekao je da mnogi pričaju o predstojećoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Španije i njegovoj mogućoj pobedi na domaćoj stazi

Izvor: SN

Autor: SN

Da li je vreme za pobedu Fernanda Alonsa?
Foto: Tanjug/Christian Bruna/Pool Photo via AP

"Moji navijači teraju po svome i to možemo samo da prihvatimo. Mnogo se priča o broju 33, ali ja sam miran. Imamo dobar bolid koji će nam dati šansu ove godine. Red Bul dominira gvozdenom pesnicom, ali videli smo u prethodnim sezonama da čak i kada imate dominantno vozilo... Biće prilike u nekom trenutku", rekao je Alonso.

Alonso je poslednju 32. pobedu ostvario pre 10 godina upravo u Španiji vozeći za Ferari, a uoči trke u Katalunji navijače hrabre njegovi dobri rezultati ove sezone. Španac je u prvih šest trka, pet puta bio na pobedničkom postolju.

Dvostruki svetski prvak je trenutno treći u šampionatu iza dvojca Red Bula Maksa Verstapena i Serhija Peresa.

Njegov navijački klub organizovao je osmočasovno putovanje autobusima uoči trke u nedelju, a pristalice su ;ga u četvrtak dočekale uzvicima "33", prizivajući njegovu dugo očekivanu pobedu.

Alonso je rekao da je nemoguće obuzdati entuzijazam njegovih navijača.

"To bi bilo kao da pokušavate da izgradite zid u moru, na kraju će vas preplaviti", dodao je 41-godišnji vozač.

Smaragdno zelene majice i kačketi, u bojama ekipe Aston Martina, preplavili su tribine oko staze uoči današnjeg treninga.

"Nadamo se da to možemo da izvedemo, ali nešto bi moralo da se dogodi Red Bulu i Verstapenu. Alonso će biti tamo, ali ako i ne pobedi, nije važno", rekla je 59-godišnja Karmen Fita, koja je sa suprugom vozila sedam sati kako bi videla Alonsa u Španiji.

Bračni par gledao je Alonsove pobede u Valensiji 2012. i Italiji 2010. godine i štedeo je novac da ga ove godine ponovo gleda.

Organizatori procenjuju da će trku gledati oko 120.000 ljudi.

Predstavnik Španije biće i vozač Ferarija Karlos Sajns.

"U boljem sam raspoloženju kada se trkam kod kuće. Znate da će navijači navijati za vas. Ne znam kako, ali voziti u Španiji nešto sigurno znači, pošto sam ovde osvojio najviše bodova u karijeri", rekao je Sajns.

Njegovi navijači biće, kao i obično, na tribinama pored krivine broj dva.

U subotu od 16 časova na programu su kvalifikacije, a trka Formule 1 za Veliku nagradu Španije vozi se u nedelju od 15 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

11 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu