Četvrtak, 27.08.2020.

08:20

Od 1. septembra možete bez maski u avion, ali pod jednim uslovom

Avio-kompanija Lufthanza ubuduće će omogućiti putnicima da putuju bez zaštitnih maski na letovima ukoliko sa sobom imaju negativan korona-test.

Izvor: B92, Mirror

Od 1. septembra možete bez maski u avion, ali pod jednim uslovom

Nemačka avio-kompanija saopštila je da putnici moraju da imaju kod sebe negativan test na koronavirus, uzet ne više od dva dana pre leta, kao i lekarsko uverenje, ukoliko žele da putuje bez maski.

Ova nova odluka stupa na snagu od 1. septembra.

Grupa koja upravlja Lufthanzom, Svis er i Ostrijan erlajns, zahteva od svih putnika starijih od šest godina da nose zaštitne maske.

Bila je među prvim avio-kompanijama koje su u maju uvele obavezno nošenje maske kao deo novih bezbednosnih mera.
Foto: Depositphotos/ Observer
Nošenje maski za lice obavezno je za sve avio-kompanije širom sveta, a na taj način kompanije pokušavaju da zaustave širenje virusa.

Međunarodna organizacija civilnog vazduhoplovstva ponovo je izdala apel da putnici nose zaštitne maske - nakon brojnih incidenata.
Nepoštovanjem pravila može se ugroziti sigurnost leta, narušiti iskustvo putovanja drugih putnika i uticati na radno okruženje posade

Avio-kompanije širom sveta uvele su čitav niz bezbednosnih mera od kada je počela pandemija - i kažu da je rizik od zaraze virusom "vrlo nizak".

A iz kompanija poručuju da se "ne radi samo o zaštiti sebe, već o zaštiti svih ostalih na letu".

Kako izgleda letenje na beogradskom aerodromu pročitajte OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: