Pogled puca na lepotu sa 1.000 metara nadmorske visine: Srpska planina dobila novi vidikovac

Nadaleko poznata po svojom prirodnim lepotama, planina Tara jedna je od najatraktivnijih lokacija u Srbiji. Poznata po velikom broju vidikovaca koji oduzimaju dah, a sada se Banjskoj steni, Sokolarici pridružio još jedan sa kog puca veličanstven pogled na planinske predele. Na Uroševoj steni, na oko dva kilometra od centra Kaluđerskih Bara na makadamskom putu ka Solotuši i Ponikvama nikao je vidikovac Vrla lipa.

Izvor: RINA

Sreda, 21.12.2022.

12:58

Pogled puca na lepotu sa 1.000 metara nadmorske visine: Srpska planina dobila novi vidikovac
Foto: Rina

"To je treći vidikovac koji je uređen u blizini samog centra Kaluđerskih bara posle Crnjeskova i vidikovca Platno. Vrla lipa se nalazi u prijatnom ambijentu četinarske šume, uz sam put i predstavlja novu atrakciju za turiste koji dolaze na najlepšu srpsku planinu", rekao je za RINU, Siniša Spasojević iz TO Bajina Bašta.
Foto: Rina
Ušuškan u prirodnom bogatstvu ovaj vidikovac idelan je za predah od šetnje, ali i za pravljenje odličnih fotografija. Veliki broj posetilaca je posećivao ovo mesto i pre nego što je ono i zvanično postalo vidikovac. Sada je tu postavljena i osmatračnica visoka oko osam metara.

"Sredstva za izgradnju vidikovca su opredeljenja u iznosu od 1.300.000 dinara iz resornog ministarstva. “Vrla ripa“ je izdužena i uska stena na 955 nadmorske visine, bez zaštitne ograde i drugog mobilijara. Spada u najposećenije vidikovce sa kojih se posmatraju Jasikovice i ostaci Solotnika, srednjovekovne tvrđave iz 15 veka", dodao je Spasojević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: