Evo kako strani gosti ocenjuju Beograd i da li bi ga preporučili nekom

Prosečna ocena zadovoljstva stranih gostiju Beogradom kao turističkom destinacijom iznosi 4,01 od maksimalne ocene pet, a čak 85,1 odsto njih bi preporučili srpsku prestonicu kao destinaciju svojim prijateljima.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.12.2018.

16:00

Evo kako strani gosti ocenjuju Beograd i da li bi ga preporučili nekom
Beograd / thinkstock

To su rezultati ovogodišnjeg istraživanja Poslovnog udruženja hotelsko-ugostiteljske industrije HORES i Centra za istraživanje u hotelijerstvu i turizmu, CIHIT, u okviru kojeg je obrađeno 2.124 upitnika, saopštila je Turistička organizacija Beograda (TOB).

Strukturu upitnika činila su pitanja o zadovoljstvu destinacijom i smeštajem, sa ponuđenim odgovorima od "potpuno nezadovoljan", koji nosi ocenu jedan, do "potpuno zadovoljan" - ocena pet, kao i slobodno polje za iznošenje mišenja, utisaka i komentara.

Dobijeni rezultati, grupisani i detaljno analizirani, pružaju priliku za posmatranje i analizu Beograda iz ugla posetilaca, kao i unapređenja ponude turističkih usluga u glavnom gradu Srbije, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: