Kako da provedete čaroban vikend u Bratislavi?

Slovačka prestonica uvek je u seni velikih i poznatijih komšija, ali u njoj se može provesti vrlo interesantan odmor.

Izvor: Dnevnik.hr

Utorak, 17.05.2016.

08:30

Kako da provedete čaroban vikend u Bratislavi?

Foto: Miroslav Petrasko / Flickr.com

Ako ste dobro organizovani, u Bratislavi se možete nezaboravno provesti za samo jedan vikend, a mi vam predlažemo kako da ga maksimalno iskoristite.

Upustite se u avanturu vožnje kanuima

Foto: Bratislavská župa / Flickr.com

Sportski kompleks “Divoka voda” smešten je u najširem delu Dunava, u južnoj četvrti Čunovo. Ovde možete uzeti kajak i isprobati kako izgleda ovaj adrenalinski sport, a jedini uslovi su da imate dovoljno snage i kondicije i da naravno znate da plivate.

Posetite “muzej Gugenhajm”

Foto: John Fielding / Flickr.com

Nažalost, za posetu pravom Gugenhajmu ćete morati u Njujork, ali vredi da posetite galeriju Nedbalka, čijii enterijer podseća na slavni njujorški muzej. Ovde se nalaze moderna dela umetnika, kojima su Slovaci zadužili svet u poslednjih stotinak godina.

Odvezite se brodom do dvorca Devin

Foto: Kurt Bauschardt / Flickr.com

Star više od hiljadu godina, ovaj dvorac je jedan od simbola burne slovačke prošlosti. Pošto ga je srušila još Napoleonova vojska, od njega su ostale samo ruševine s kojih se pruža divan pogled na Dunav i Moravu.

Istražite čudesnu umetničku galeriju

Foto: Malcolm Payne / Flickr.com

Iako je udaljena od centra, galerija Danubiana Meulensteen jedno je od najboljih mesta u gradu za ljubitelje umetnosti. Do nje možete doći autobusom koji polazi iz centra grada, nakon što pogledate izložbu, sedite u Art kafe i uživajte.

Posetite zelenu oazu

Foto: Miroslav Petrasko / Flickr.com

Železna studnička (gvozdeni izvor), jedno od najlepših mesta za opuštanje u Bratislavi. Ljudi su nekad mislili da je voda ovde bogata gvožđem i mineralima pa je tako i dobila ime, ali je nakon detaljnije analize utvrđeno da je reč o sasvim običnoj vodi. Porodice s decom, biciklisti i rekreativci obožavaju ovo mesto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: