Kako da provedete čaroban vikend u Bratislavi?

Slovačka prestonica uvek je u seni velikih i poznatijih komšija, ali u njoj se može provesti vrlo interesantan odmor.

Izvor: Dnevnik.hr

Utorak, 17.05.2016.

08:30

Kako da provedete čaroban vikend u Bratislavi?

Foto: Miroslav Petrasko / Flickr.com

Ako ste dobro organizovani, u Bratislavi se možete nezaboravno provesti za samo jedan vikend, a mi vam predlažemo kako da ga maksimalno iskoristite.

Upustite se u avanturu vožnje kanuima

Foto: Bratislavská župa / Flickr.com

Sportski kompleks “Divoka voda” smešten je u najširem delu Dunava, u južnoj četvrti Čunovo. Ovde možete uzeti kajak i isprobati kako izgleda ovaj adrenalinski sport, a jedini uslovi su da imate dovoljno snage i kondicije i da naravno znate da plivate.

Posetite “muzej Gugenhajm”

Foto: John Fielding / Flickr.com

Nažalost, za posetu pravom Gugenhajmu ćete morati u Njujork, ali vredi da posetite galeriju Nedbalka, čijii enterijer podseća na slavni njujorški muzej. Ovde se nalaze moderna dela umetnika, kojima su Slovaci zadužili svet u poslednjih stotinak godina.

Odvezite se brodom do dvorca Devin

Foto: Kurt Bauschardt / Flickr.com

Star više od hiljadu godina, ovaj dvorac je jedan od simbola burne slovačke prošlosti. Pošto ga je srušila još Napoleonova vojska, od njega su ostale samo ruševine s kojih se pruža divan pogled na Dunav i Moravu.

Istražite čudesnu umetničku galeriju

Foto: Malcolm Payne / Flickr.com

Iako je udaljena od centra, galerija Danubiana Meulensteen jedno je od najboljih mesta u gradu za ljubitelje umetnosti. Do nje možete doći autobusom koji polazi iz centra grada, nakon što pogledate izložbu, sedite u Art kafe i uživajte.

Posetite zelenu oazu

Foto: Miroslav Petrasko / Flickr.com

Železna studnička (gvozdeni izvor), jedno od najlepših mesta za opuštanje u Bratislavi. Ljudi su nekad mislili da je voda ovde bogata gvožđem i mineralima pa je tako i dobila ime, ali je nakon detaljnije analize utvrđeno da je reč o sasvim običnoj vodi. Porodice s decom, biciklisti i rekreativci obožavaju ovo mesto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

17 h

Podeli: