Nedelja, 19.03.2023.

14:45

Ovo su najlepše plaže u Evropi: Jedna je posebno iznenađenje

Na osnovu utisaka brojnih posetilaca sajta, usmerenog najpre na najam smeštaja širom sveta, kreirana je lista najlepših plaža u Evropi.

Izvor: B92

Ovo su najlepše plaže u Evropi: Jedna je posebno iznenađenje

U obzir su uzete recenzije putnika u periodu između 1. januara i 31. decembra prošle godine, ističe "Euronews.com".

Za najbolju plažu na svetu proglašena je već šesti put brazilska plaža Baia do Sancho.

1. Reynisfjara Beach, Vik, Island

Četvrta među najlepšim svetskim plažama, ujedno se našla i na prvom mestu u Evropi. Prekrivena crnim peskom, možda baš i nije za uživanje, ali je poznata po tome što su na njoj snimane scene iz filma "Igra prestola".

Posetioci pomenutog sajta ipak preporučuju da se njenoj lepoti divite sa litica koje je nadvisuju, jer su neretko prisutni talasi visoki i do 40 metara.

2. Praia da Falesia, Algavre, Portugal

Prekrivena zlatnim peskom, ova plaža duga je više od osam kilometara i našla se na šestom mestu među najlepšima na celom svetu. U njenoj blizini se nalazi i rezervat prirode, koji je čini naročito popularnom.

Iako je neretko odlično posećena, pa su na njoj prisutne gužve, u blizini se nalaze brojne uvale.

3. Spiaggia dei Conigli, Lampeduza, Italija

Plaža koja godinama nosi titulu jedne od najlepših na celom svetu prošlogodišnja je pobednica među evropskim plažama.

Na njoj ne postoje sadržaji, što je čini idealnom za ljubitelje osame. Ali isto tako treba poneti i sve potrepštine za boravak na ovoj plaži. Karakteriše je duži ulazak u vodu i zlatni pesak.

4. La Concha Beach, San Sebastijan, Španija

Jedna od najpoznatijih plaža u San Sebastijanu posebna je i po tome što se nalazi u samom centru grada. Idealna je za ljubitelje sportova na vodi, a posebno jedrenja i surfovanja.

Na njoj postoje brojni sadržaji, pa je neretko posećuju i porodice sa decom.

5. Playa de Muro, Majorka, Španija

Odlično opremljena brojnim sadržajima, ova plaža jedna je od najpopularnijih u regionu. U njenoj blizini nalazi se i park prirode koji nudi posetiocima mogućnost uživanja u planinarenju, vožnji biciklom i posmatranju ptica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: