Počela prodaja "savitljivog" smartfona od 2.500$, bez najpopularnijih Google aplikacija

Kineska kompanija Huawei počela je prodaju svog telefona na preklop, bez aplikacija kompanije Google i američkih procesorskih čipova, što je posledica sankcija Vašingtona.

Izvor: B92

Subota, 16.11.2019.

08:59

Počela prodaja
Foto: Huawei

Prodaja telefona Mate X počela je u onlajn prodavnici Huawei u Kini po ceni od oko 2.422 dolara, a nadmeće se sa Samsungovim telefonom Galaxy Fold predstavljenim u septembru.

U novom telefonu se nalaze Kirin 980 procesor i Balong 5000 super brzi čipset, koji podržava sve mrežne standarde od 2G do 5G, kao i kineske alternative za Google aplikacije za muziku, mape i ostalo.

Kompanija Huawei, druga u svetu po prodaji pametnih telefona, tek treba da objavi planove za prodaju van Kine.
Foto: Huawei
SAD su krajem juna stavile na crnu listu pet kineskih komapnija, među kojima je i Huawei, koje se bave "superkompjutingom", označivši ih kao pretnju američkoj nacionalnoj bezbednosti i sprečivši im pristup poverljivoj tehnologiji.

Očekuje da će sankcije Bele kuće koštati Huawei oko 10 milijardi dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

14 h

Podeli: