Četvrtak, 07.12.2023.

14:46

Na ovom mestu će se nalaziti najlepši i najsadržajniji sportski kompleks sa bazenima FOTO

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić obišao je danas sportske terene na Bežanijskoj kosi i najavio da će ovde biti izgrađen sportski centar kakav ne postoji u ovom delu Evrope.

Izvor: B92.net

Na ovom mestu će se nalaziti najlepši i najsadržajniji sportski kompleks sa bazenima FOTO
Foto: Beoinfo

On je podsetio da je Grad Beograd pre nekoliko meseci sa Vladom Republike Srbije napravio dogovor da ovi tereni pripadnu Gradu Beogradu, kako bi konačno buli uređeni i izgledali onako kako im to i dolikuje, navodi Beoinfo.

Ovo treba da bude mesto na kome će da se skupljaju ne samo profesionalni sportisti nego i svi građani Beograda, kao i rekreativci – rekao je Šapić, dodavši da je Grad Beograd pre nekoliko meseci ovde otvorio i Beogradski zavod za sport i medicinu sporta.
Foto: Beoinfo
Prema njegovim rečima, ideja je da ovo bude mesto gde će se nalaziti multifunkcionalni teren sa veštačkom travom na kome mogu da se upražnjavaju različiti sportovi, a pre svega fudbal i ragbi. Pored atletske staze, gde mogu da se održavaju i zvanična takmičenja u atletici, imaćemo teniske, košarkaške, padel i rukometne terene, a postoji predlog u idejnom rešenju da se grade i otvoreni bazeni, rekao je Šapić.

Naglasio je da će ovo biti sportski centar kakav ne postoji u ovom delu Evrope, sa centralnim objektom koji će biti Beogradski zavod za sport i medicinu sporta, u kome će sva beogradska deca moći da se pregledaju i testiraju. Nema razloga da, pored Pokrajinskog i Republičkog zavoda, ne postoji i Beogradski zavod.
Foto: Beoinfo
"Izuzetno sam uzbuđen zbog ovoga jer smo mnogo energije potrošili da rešimo prelazak imovine na Grad Beograd, kako bismo bili u stanju da od ovog prostora napravimo ono što mu i doliči. To isto ćemo da uradimo sa Sportskim centrom '11. april' i bazenima. U ovom delu grada, koji dobro poznajem i u kom sam odrastao, ovo je jedina lokacija koja je opredeljena za sport. Dobro je što je Grad Beograd ovo opredelio za sport i što ovde neće biti zgrada. Ranije su postojale razne dezinformacije o ovom prostoru, ali ovde se neće graditi ništa. Ovde će biti sportski tereni i sportska igrališta koja će biti na ponos svih nas", rekao je on.

Prema njegovim rečima, očekuje se da idejni projekat bude završen sledeće godine i da se krajem godine krene u njegovu realizaciju.
Foto: Beoinfo
"U planu je da u ovom delu grada zajedno sa drugim bazenima imamo ukupno pet zatvorenih i tri otvorena bazena, koja će biti proširena. Ovaj deo grada ne pokriva samo Novi Beograd već i Surčin i veći deo Čukarice, zbog povezanosti preko Mosta na Adi, kao i ceo Zemun. Siguran sam da će ovaj kompleks sportskih terena sa bazenima biti najlepši i najsadržajniji kompleks u ovom delu Evrope, ako ne i šire", zaključio je Šapić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: