Jedini azil za konje na Balkanu: Evo u kom gradu se nalazi VIDEO

"Staro brdo" je zvanično azil za konje u Lapovu kod Kragujevca, ali u njemu utočište mogu da nađu sve životinje koje su bile zlostavljanje ili su izbegle zao usud.

Izvor: dw.com

Subota, 25.11.2023.

13:36

Jedini azil za konje na Balkanu: Evo u kom gradu se nalazi VIDEO
Ilustracija/Foto: Anastasija Popova/Shutterstock

Bela kobila Dženi spasena je na putu za klanicu, ona je prva stanarka jedinog azila za konje u Srbiji i na Balkanu, prenosi dw.com.

Vremenom stizali su i drugi konji, a azil "Staro brdo" zvanično postoji od 2015. godine i u njemu je do sada spaseno više od 80 konja i magaraca.

Trenutno su tu devet konja, dva magarca, šest svinja i jedan bivol.

"Zbog svog karaktera i psihičkih predispozicija planiramo da sa Dženi i još dve kobile radimo programe hipoterapije i terapijskog jahanja kako azil ne bi imao samo funkciju azila, odnosno primarnog spašavanja i zbrinjavanja konja već da na neki način proširimo priču i na taj način vratimo dug zajednici", rekla je Violeta Jović, iz azila za konje "Staro brdo".

U azilu se nadaju da će im planirana terapeutska ponuda doneti prekopotrebnu finansijsku sigurnost, jer su Dani otvorenih vrata često jedini priliv novca za ovaj jedinstveni azil.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: