Petak, 24.11.2023.

11:51

Niš otkupljuje vojni kompleks: Poznato šta će se graditi na toj lokaciji

Grad Niš otkupiće za 89 miliona dinara vojni kompleks u Ulici Marka Oreškovića kako bi na tom mestu bio izgrađen Narodni muzej i Galerija savremene likovne umetnosti, izjavila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Izvor: Niške vesti

Niš otkupljuje vojni kompleks: Poznato šta će se graditi na toj lokaciji
Ilustracija/Foto: VladaKg03 / Shutterstock.com

Prema njenim rečima, grad je kupovinu kompleksa dogovorio sa Ministarstvom odbrane i Republičkom direkcijom za imovinu, prenose Niške vesti.

Najavila je da će uskoro biti raspisan konkurs za izbor idejnog rešenja objekta muzeja i galerije.

"Na tom placu nalazi se jedan vojni objekat, ali će biti srušen kako bi mogli da napravimo savremen, moderan objekat za Narodni muzej i Galeriju savremene likovne umetnosti, kako bi svo ono blago koje je sada u depoima pokazali javnosti", izjavila je Sotirovski na sednici Gradskog veća.

Ona je podsetila da je Narodni muzej pre par godina, u postupku restitucije, ostao bez svoje zgrade.

Sotirovski je kazala da je vrednost kompleksa procenila Poreska uprava i omogućila gradu da kupi kompleks u jednakim mesečnim ratama za pet godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: