Subota, 30.06.2018.

20:44

Maca policajka: Položila je zakletvu i redovno dolazi u stanicu

Maca Donut je postala punopravni član policajske stanice iz mesta Treoj, u blizini Detroita.

Izvor: B92

Maca policajka: Položila je zakletvu i redovno dolazi u stanicu
Foto: Youtube Printscreen

Od momenta kada ju je policija pronašla i spasila, Donut je postala prava miljenica među zaposlenima, te je dobila priliku da postane član policajske stanice. I to se zaista i desilo - maca je zvaničnu zakletvu položila pred sudijama Kirsten Nilsen Hartig i Maurin Mekginis, piše Metro.

Donut je dobila značku i počela je odmah da pomaže svojim kolegama u radu na društvenim mrežama. Ona privlači pažnju kad je reč o problemima u društvu, poput vožnje u pijanom stanju. . Iako se odlično pokazala na ovom "zadatku", Donut bi uskoro mogla da napreduje tj. da postane terapeutska mačka koja će nuditi emotivnu potporu žrtvama zločina tokom policijskog ispitivanja.

"Bavili smo se mišlju da nabavimo psa za potrebe odnosa s javnošću, a onda smo pomislili da možemo nabaviti mačku.Nismo imali jasnu ideju kako će to stvarno izgledati. Mnogi od nas u stanici zaista vole mačke i videli smo kako druge stanice koriste životinje za komunikaciju sa zajednicom i kao svoje maskote", objasnila je Megan Leman, članica za javno informiranje Policijske stanice Troj. Megan je objasnila da je maca kod njih od maja meseca i da živi sa jednim od policajaca koji je dovodi u stanicu nekoliko puta nedeljno.

"Kad Donut naraste nadamo se da će moći da pomaže žrtvama koje dođu u stanicu. Kada bude imala malo manje te 'vrcave' energije", zaključila je

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: