Pažljivo sa kucama na snegu

Naši ljubimci ne mogu da dočekaju igre na snegu, trčanje, skakanje i valjanje. Oni prosto obožavaju da jure i hvataju u letu pahuljice koje svuda oko njih padaju.

Izvor: B92, petface.net

Subota, 22.12.2018.

12:22

Pažljivo sa kucama na snegu
Foto: Thinkstock

Koliko god voleli sneg, i mi i naši ljubimci, ne smemo zaboraviti da dobro utoplimo i sebe i ljubimca, pre šetnje i snežnih igrarija, piše Petface.

Džemperići, prslučići i jaknice, dobra su izolacija i mogu da utople telo našeg psa. On će se u svom odelcu dobro osećati i lepo će se zabaviti.

Međutim, postoji jedna veoma važna stvar kojoj moramo posvetiti veću pažnju, a to su šapice. Pre svega sneg je hladan, ali iako je beo pun je prljavštine.

Različite vrste mikroorganizama i drugih materija koje se nalaze u snegu zahtevaju da budu dobro očišćene pre nego što se pas vrati u kuću.

Kao što mi posle grudvanja operemo ruke, tako i našim ljubimcima moramo očistiti šapice. Naravno, kada sneg počne da se topi, ostaje bljuzga i blato, koje takođe moramo pažljivo nežnim sredstvom očistiti.

Ono što nikako ne smemo zaboraviti jeste so, posuta svuda po ulicama, trotoarima, stazicama u parku.

So može da nanese velike povrede na šapicama pasa. Šapice moramo negovati kako se so ne bi zadržala između prstiju na dlakama i na jastučićima, jer so bukvalno „jede“ tu osetljivu kožu i „nagriza“ je praveći velike povrede. So izaziva crvenilo, pucanje kože i stvaranje rana.

Sve ove probleme možemo rešiti odgovarajućim maramicama za dezinfekciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: