Psi uzgajani za jelo čekaju novi dom (VIDEO)

Udruženje za zaštitu životinja Humane Society International spasilo je 11 pasa iz jedne farme u Južnoj Koreji gde su odgajani za jelo. Psi su stigli u Vašington gde će biti udomljeni.

Izvor: B92

Subota, 10.01.2015.

08:59

Default images

Širom sveta otpočela je svetska kampanja protiv konzumiranja psećeg mesa u istočnoj Aziji. Ovo je prva grupa od 23 psa, koji će započeti novi život u SAD u okviru te kampanje.

Međunarodno udruženje za zaštitu životinja Humane Society International (HSI) otkrilo je farmu pasa u Ilsanu, severozapadno od Seula.

Vlasnik farme je pristao da preda životinje za novčanu kompenzaciju i da umesto pasa od sada gaji borovnice, naveo je HSI.

To udruženje vodi kampanju protiv konzumiranja psećeg mesa u Kini, Tajlandu, Vijetnamu i na Filipinima, gde se psi lutalice hvataju i jedu, dok je farma u Južnoj Koreji otvorena "radi velike potražnje" za tim mesom.

Ove životinje često žive u premalim, krcatim kavezima, bez potrebne nege. Uz malo hrane koju dobiju, psi su svakog dani na ivici preživljavanja.

Svake godine, između 1,2 i dva miliona pasa bude pojedeno u Južnoj Koreji, gde postoje na stotine farmi pasa.

Posle veterinarskog pregleda, psi dovedeni u SAD biće dati na usvajanje i nalaziće se u jednom skloništu na istoku SAD.

Pogledajte kako je izgledalo spasavanje pasa iz farme u Južnoj Koreji... Izvor: Zivotinje.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

17 h

Podeli: