Kultura

Petak, 17.03.2023.

16:43

Nagrađivani film "Kristina" na jubilarnom 70. Martovskom festivalu

Na dan otvaranja jubilarnog 70. Martovskog festivala (28. marta 2023. godine) biće upriličena projekcija nagradjivanog filma “Kristina” u velikoj sali Doma omladine.

Izvor: B92

Nagrađivani film
Direktor fotografije Igor Laziæ / Kadrovi iz filma

Film “Kristina” je u 2022 osvojio više međunarodnih nagrada i priznanja, uključujući nagradu za najbolji prvi film na festivalu FID Marseille, nagradu za najboljeg evropskog reditelja u usponu na Festival de Sevilla u Španiji, dve nagrade, za najbolji domaći i najbolji međjunarodni film na Merlinka festivalu i specijalno priznanje mladog žirija na festivalu Muestra de Sine de Lanzarote.
Direktor fotografije Igor Laziæ / Kadrovi iz filma
Film je izglasan kao treći najbolji domaći film u 2022. od grupe kritičara portala Filmoskopija
Direktor fotografije Igor Laziæ / Kadrovi iz filma
Filmu u 2023. predstoji ništa manje uzbudljiv festivalski život, otvaranje nekih novih kontinenata, i kandidature za neke od najprestižnijih evropskih nagrada! Režiju filma potpisuje Nikola Spasić, a scenario Milanka Gvoić i oni su ujedno i producenti filma. Direktor fotografije je Igor Lazić, a glavna protagonistkinja filma Kristina Milosavljević

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: