Kultura

Utorak, 15.05.2018.

08:33

Raskošna Pučinijeva Toska izvedena na sceni Sava centra

Ekskluzivno izvođenje opere "Toska" Đakoma Pučinija sa gostima-solistima iz Italije oduševilo je publiku u Sava centru.

Izvor: Tanjug

Raskošna Pučinijeva Toska izvedena na sceni Sava centra
Foto: Tanjug Video Screenshot

Ovim prvorazrednim kulturnim događajem, Sava centar je obeležio svoj 41. rođendan.

Beogradska publika imala je priliku da uživa u unikatnoj italijanskoj scenografiji svojstvenoj velikom teartu na otvorenom prostoru, koja je ovog puta upotrebljena na velikoj pozornici Sava centra.

Postavka večerašnje opere je produkcija Pučinijevog festivala iz Tore Del Laga, mesta u kojem je Pučini živeo i koje ga je inspirisalo za mnoga njegova dela.

Reditelj predstave Enriko Vancina je i sam muzičar i velika zvezda italiljanske kinematografije.

Na sceni Sava centra u naslovnoj ulozi našla se Paoleta Maroku, dok je Kavardosija oživeo Dario Di Vjetrija, a Skarpija Alberto Gazelo. Orkestrom Narodnog pozorišta upravljao je dirigent Alberto Veroneze, predsednik Fondacije Pučinijevog festivala iz Tore Del Laga.

Kostimi vidjeni na sceni Sava centra predstavljaju originalne kreacije festivala. Reč je o saradnji koja slavi kulturne odnose izmedju Italije i Srbije.

"Toska" je stigla na scenu Sava centra u organizaciji Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu u saradnji s Narodnim pozorištem u Beogradu i Fondacijom Pučinijevog festivala iz mesta Tore Del Laga.

Izvođenje ove nadaleko poznate opere dogodilo se u sezoni u kojoj se proslavlja 150 godina od osnivanja Narodnog pozorišta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: