Džej Zi i Marina Abramović "repuju" zajedno

Džej Zi ruši pravila na svaki način dok promoviše svoj novi album "Magna Carta Holy Grail". Poslednja akcija dešavala se u njujorškoj "Pejs Galeriji" gde je 6 sati izvodio pesmu "Picasso Baby," tokom koje mu se priključila i slavna Marina Abramović.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 11.07.2013.

09:26

Default images

Ovaj performans trebalo bi da bude osnova za video spot za istu numeru, a dešavanje je Džej Zi prethodno najavio na svom tviteru, kao "jedno od 6 umetničkih dela koje će izvesti".

Ovo nije prvi put da se Džej Zi (Jay-Z) uključuje u dugotrajne i repetitivne akcije, kombinujući hip-hop i umetnost. Za vreme promocije albuma "Watch the Throne" sa Kanje Vestom (Kanye West), njih dvojica su pesmu "N***as in Paris" izvodili do 12 puta tokom koncerata širom sveta i tako obarali mnoge rekorde.
Možda je Džej Zija inspirisao sastav The National, koji je svoju pesmu "The Sorrow" svirao šest sati u kontinuitetu tokom maja u "MoMA PS1", ali verovatno je za sve "kriva" Marina Abramović, najpoznatija svetska performans umetnica, koja je postavila mnoge nove granice za vreme instalacije "Umetnik je prisutan" u "MoMA" tokom proleća 2010. godine.

Marina Abramović se pridružila Džej Ziju tokom izvođena "Picasso Baby" na oduševljenje prisutnih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: