Kultura

Nedelja, 25.09.2022.

11:00

Fanovi ne mogu da dočekaju: Objavljeno kada stiže peta sezona serije "Kruna"

Peta sezona "Krune" (The Crown) stiže 9. novembra 2022. godine, objavljeno je na Instagram stranici serije.

Izvor: index.hr

Fanovi ne mogu da dočekaju: Objavljeno kada stiže peta sezona serije
Foto: Profimedia

Nakon četiri vrlo uspešne sezone stiže peta i pretposlednja sezona Netfliksove hit serije. Nakon dve godine pauze napokon je poznato da će gledaoci novu sezonu moći da gledaju od početka novembra.

Koji istorijski događaji će biti prikazani u petoj sezoni?

Devedesete su verovatno bile jedne od najizazovnijih godina vladavine kraljice Elizabete. Kraljica se ranije požalila da je 1992. godina bila užasna godina potresena kraljevskim skandalima i političkim nesuglasicama. Devedesetih se troje od četvero dece kraljice razvelo od svojih partnera. Najpoznatiji je bio razvod Dajane i Čarlsa.

Godine 1997. dogodio se jedan od najkontroverznijih događaja u britanskoj istoriji, kada je princeza Dajana poginula u saobraćajnoj nesreći. Dakle, istorijski događaji za koje je verovatno da će se videti u petoj sezoni krune su: razvod princa Endrua, razvod princeze Ane, požar u dvorcu Vindzor, razvod Čarlsa i Dajane, kraljičina tužba protiv novina The Sun te smrt princeze Dajane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Podeli: